Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a středu 31. října

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Po přední straně brázdy nízkého tlaku vzduchu nad západní Evropu se k nám obnoví příliv teplého vzduchu od jihu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07): Polojasno až jasno, v Čechách zpočátku místy oblačno. Postupně ojediněle mlhy, na Moravě a ve Slezsku místy i nízká oblačnost. Nejnižší teploty 8 až 4 °C, na jihozápadě kolem 2 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, zpočátku místy s nárazy kolem 15 m/s, postupně slabý proměnlivý do 3 m/s. Tlaková tendence: mírný až silný vzestup Rozptylové podmínky: dobré, postupně místy mírně nepříznivé Počasí přes den (07-24): Polojasno až skoro jasno, zpočátku ojediněle mlhy, na Moravě a ve Slezsku místy i nízká oblačnost. Nejvyšší teploty 11 až 15 °C, na jihu a východě Moravy a Slezska až 17 °C, v 1000 m na horách kolem 9. Zpočátku slabý proměnlivý vítr do 3 m/s, postupně mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a Českomoravské vrchovině postupně čerstvý 4 až 8 m/s, místy v nárazech kolem 15 m/s. Tlaková tendence: mírný vzestup, postupně slabý pokles Rozptylové podmínky: dobré, zpočátku místy mírně nepříznivé

Témata:  počasí podzim

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy