Fototapety květin: Zasněte se po náročném dni

PR článek - Víte, jaký dar udělá ženě vždycky a zaručeně největší radost? Samozřejmě, hádáte zcela správně, jedná se květiny. Jejich krásu lze objevovat v různých podobách. Rozhodně se nemusí jednat pouze o ty živé.

fototapety
reklama

Velmi oblíbené jsou mimo jiné například variace květin přímo na stěnách konkrétních místností. Vybírat lze spousty krásných květin, které vzhledově dokážou na první pohled zaujmout úplně každého. Především velké fototapety květin jsou doslova kouzelné a vy se při pohledu na ně dokážete vždy zasnít. A jaké druhy květin se těší největší oblibě? Čtěte dál, prozradíme vám to v následujících řádcích.

100+1 podob růže

Pro mnohé romantické duše je jasnou volbou fototapeta růže. Vždyť právě tato květina je synonymem pro lásku a vztahy všeobecně. Růže jsou už samy o sobě k dispozici ve spoustě různých barevných variací. I z hlediska vzrůstu lze volit velké růže, případně i menší keříkovou podobu anebo kytici, jíž budou právě růže dominovat. Co se týká samotných fototapet růže, tady jsou variace ještě mnohem pestřejší. Jaké podoby tedy může tato krásná květina na fototapetě mít? Hodně oblíbené jsou zejména klasické kytice. Ty vypadají náramně. Hlavně sytě červené růže kontrastující se světlými odstíny pozadí vytvoří náramnou atmosféru. Výbornou volbou je i motiv pouhých okvětních lístků růže, které jsou jen tak ledabyle rozházené na podkladu. Růže jsou nádherné i v maximálním záběru na detail. Tady není problém vybírat třeba i oranžové, případně bílé či jiné odstíny těchto květin.

Pampelišky jako symbol jara

Hodně oblíbenou květinou, která bývá poměrně často zobrazována, je stoprocentně pampeliška. Pokud si myslíte, že nejvděčnější je klasická podoba smetánky lékařské v rozkvětu, pak jste na omylu. Nejčastěji se prosazují motivy pampelišky po odkvětu. Chmýří v detailu vypadá opravdu kouzelně. Zajímavým vzhledem se vyznačují také pampelišky po odkvětu v kapkách rosy. Kombinace vody a uschlých pampelišek je kouzelná. Když se navíc vezme fototapeta takovýchto pampelišek vyznačujících se bílým chmýřím a dá se na černý podklad, jejich krása ještě více vynikne.

img-responsive

fototapety | foto: myloview.cz

https://myloview.cz/fototapety/podle-kategorie/kvetiny/ruze/

Fialové moře levandulí

Mezi velmi oblíbené motivy patří také levandule. Fototapety květiny tohoto charakteru jsou opravdu kouzelné. Už jen ona tradiční fialová barva vyvolá v člověku potřebné emoce. Když se navíc přidá správné nastylizování levandulí, není fakticky co řešit. Někdo miluje pouze pohled na rozlehlá levandulová pole ve větru, jiný člověk ocení spíše detail. Pár dobře naaranžovaných snítek levandule vypadá také náramně. Levandulová pole mohou mít různé podoby. Moc hezky vypadají velké trsy fialových levandulí, jež jsou zasazené vkusně vedle sebe.

Smyslné orchideje

Jestliže chcete vsadit spíše na maximální svůdnost, pak se vyplatí vybrat si fototapety s motivy orchidejí. Barevně lze volit konkrétní provedení fakticky dle libosti. Mezi nejoblíbenější variace patří bílé orchideje symbolizující prostost a čistotu. Naopak jakýkoli pokoj spíše oživí orchideje s růžovým či fialovým nádechem. Pokud vyznáváte extravagantnější barvy i u těchto tradičních květin, vůbec to nevadí, klidně lze zvolit i modré variace. Orchideje mohou být zachyceny jak v klasické fotografické podobě, tak i jako klasické malované květiny. Záleží pouze na vás, co se aktuálně do vašeho interiéru bude hodit více.

img-responsive

fototapety | foto: myloview.cz

Svěží máky jako ryze rustikální motiv

Pole vlčích máků má své specifické vzezření a jedná se o motiv, který dokáže zaujmout v jakékoli místnosti. Velmi oblíbené jsou především sytě červené tradiční vlčí máky kontrastující se zelení na poli a ostatními lučními kvítky. V pozadí celé fototapety se nachází modré nebe plné bílých mraků. Celkový dojem je tak maximálně vzdušný, elegantní a v jakékoli místnosti vkusný. Jestliže chcete volit vlčí máky v barevné variaci, také to není problém. Celkově dostanete poněkud jiné vzezření, nicméně třeba pro prostory s okolními bílými stěnami není fakticky nic lepšího. Vlčí máky se hodí i do zimní zahrady, kde připomínají slunné a teplé léto.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky