Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaměstnavatelé e-neschopenky chtějí, přesto se projekt odkládá. Proč?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Projekt elektronické neschopenky od příštího roku spuštěn nebude, neboť tento uzákoněný termín nebude možné naplnit.

Lékaři mohou elektronicky neschopenky vystavovat už nyní a mohou u něj využít takzvané e-podání. Potřebují k tomu jen počítač s internetem a lékařský software, který službu e-podání podporuje."Asfaltové dálnice pouze rekonstruujeme, avšak digitální informační dálnice vesele budujeme. eGovernment rozjel velké komunikační projekty jakou jsou EET, nebo datové schránky. V business sektoru již řadu let funguje elektronická fakturace s EDI, v lékárnách e-recepty.

Tuto digitalizační euforii však nesdílejí všichni stejnou měrou. Administrativa ve zdravotnictví ji zatím odolává. Neschopenka je relativně jednoduchý dokument s několika málo informacemi, z nichž žádné by neporušovaly a neporušují lékařské tajemství. Přesto se zatím pro e-neschopenku jízdní pruh na digitálních dálnicích nenašel, říká Jan Mrvík, výkonný ředitel společnosti EDITEL.Proč je tak složité, poslat jednoduchý strukturovaný dokument elektronicky, zabezpečeným komunikačním kanálem? Proč se to opět o měsíce či dokonce roky odkládá, když je po takové službě od státu jasně deklarovaná poptávka ze strany zaměstnavatelů?" 

Témata:  neschopenka e-neschopenka nemoc počítače

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy