Jakým způsobem volit v říjnových volbách?

5. a 6. října se konají volby. Na některých místech budou voliči vhazovat do volebních schránek i tři hlasovací lístky.

Volby, ilustrační fotografie
reklama

Ve volebních okrscích, kde se budou volby do zastupitelstev obcí konat společně s volbami do Senátu, budou hlasovací lístky i úřední obálky barevně odlišeny. „Pro volby do zastupitelstev obcí budou úřední obálky a hlasovací lístky šedé, pro senátní volby pak žluté barvy. Volič vloží každý hlasovací lístek do úřední obálky stejné barvy, jakou má hlasovací lístek,“ vysvětluje Soňa Krpálková z oddělení zpracování výsledků voleb ČSÚ.

Tam, kde se volí do zastupitelstev obcí a současně do městských částí nebo obvodů, vloží volič oba příslušné hlasovací lístky do jedné úřední obálky. Hlasovací lístek pro volbu zastupitelstva města a hlasovací lístek pro volbu zastupitelstva městské části či obvodu tedy vloží do jedné obálky určené pro volby do zastupitelstev obcí. Třetí lístek vloží do obálky pro senátní volby.

img-responsive

volby 2018 | foto: ČSÚ


Volební místnosti budou otevřené v pátek 5. října od 14 do 22 hod. a v sobotu 6. října od 8 do 14 hod. Poté začnou okrskové volební komise sčítat hlasy a zpracovávat zápisy, které budou předávat Českému statistickému úřadu k centrálnímu zpracování výsledků.

Témata: volby | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky