Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

MAPA: Česko má nejlepší pokrytí mobilním signálem v EU

Mobily, ilustrační fotografie Fotogalerie +2
Mobily, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Už rok mohou Češi při cestách na dovolenou do zemí EU volat a internetovat z mobilu za stejných podmínek jako v ČR. Přesto existuje mnoho zemí, kde úroveň mobilního signálu významně zaostává za kvalitou, na kterou jsme zvyklí z domova.

V hustotě pokrytí mobilním signálem patří Česká republika ke špičce v Evropské unii. Pokud se chystáte na dovolenou po Evropských zemích a chcete své zážitky sdílet online se svými přáteli, určitě se vám bude hodit mapa pokrytí mobilním signálem od společnosti OpenSignal.

Z mapy je zřejmé, že Česká republika je v pokrytí mobilním signálem na vrcholu žebříčku. Hned za ní se řadí Slovensko, Maďarsko a Rakousko. Podstatně hůře na tom jsou Francie, Itálie a Španělsko. Ale i naši nejbližší sousedé jako Německo a Polsko mají co dohánět.

Větší země se zaměřují hlavně na pokrytí měst, kde je vysoká koncentrace lidí. Když uživatel mobilu vyjede za město do přírody, může nastat problém např. s dostupností rychlého datového připojení (LTE).

„Typické problémy se dostavují už po přejezdu hraničního přechodu na Rozvadově v Německu. Navigace v mobilním telefonu díky nekvalitnímu pokrytí LTE signálem na německých dálnicích zamrzá,“ upozorňuje Jiří Grund, výkonný ředitel APMS.

Přesto, v porovnání se zbytkem světa, patří úroveň rozvoje mobilních služeb v celé Evropě ke špičce.

Témata:  Česko mobilní operátoři EU mobily

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy