Rozzuřený Krása nechápe drzost exministra Drábka. Podívejte se

Předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása volá po odpovědnosti politiků. Přivedl jej na to exministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek, který uvažuje o kandidatuře na europoslance.

660
reklama

Systém na výplatu sociálních dávek znovu kolabuje. Jeho autor bývalý ministr Drábek stále tvrdí, že on za něj odpovědnost nenese, ačkoli to byl právě on, kdo se svým náměstkem Šiškou zadal miliardovou zakázku na tento systém bez výběrového řízení. Krása připomíná, že tato zakázka se pak několikanásobně prodražila a docházelo k propouštění pracovníků.

„Strůjce výše uvedených věcí je však pravděpodobně nepostižitelný a pořád dokola vykládá svojí lež. Dokonce se prý připravuje na volby do Evropského parlamentu," stěžuje si Krasa na vystupování Drábka.

Podle Krásy by měli být politici nějakým způsobem potrestáni za podobná pochybení. Veřejnost by minulost politiků měla zohlednit, pokud se rozhodnou někam kandidovat. Krása však pochybuje o tom, že by čeští voliči takového politika potrestali nezvolením.

„Stěžujeme si na politiky, média, ale měli bychom si stěžovat především sami na sebe. Na skutečnost, že neposuzujeme činnost politiků v širším kontextu jejich činnosti. V Německu či Rakousku by pan Drábek nemohl již nikdy uvažovat o nějaké veřejné funkci. V naší současnosti stačí pár měsíců, několik líbivých vět a drobný přešlap současných vrcholných politiků a jsme ochotni uvěřit slibům „nových spasitelů"," dodává Krása. Volá tak po přijetí zákon, který by stanovil odpovědnost politiků.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky