Splácíte drahou půjčku? Refinancujte ji a ušetřete tisíce korun ročně

PR článek - Platíte vysoké splátky, které vám zatěžují rodinný rozpočet? Sotva každý měsíc vycházíte a děsíte se toho, kdy přijdou neočekávané výdaje, které jen stěží pokryje vaše minimální finanční rezerva? Je na čase přestat čekat na to, co se stane, a začít jednat. Jako první si vyjednejte nižší měsíční splátky a napjatému rozpočtu domácnosti tak uberte na výdajích.

Splácíte drahou půjčku? Refinancujte ji a ušetřete tisíce korun ročně
reklama

Dluhy jsou jedním z nákladů, který nelze jen tak zamést pod koberec. Půjčky je nutné splácet a mnohdy i desítky let, proto pokud vám jejich podmínky nevyhovují už nyní, nelze se spoléhat na to, že za pár let budete s výší splátky, s poplatky a s úroky spokojeni.

Převeďte si drahý úvěr ke konkurenci a ušetřete tisíce ročně

Drahé úvěry nemusíte jen slepě splácet. Navíc jestliže vaše finance na ně nestačí, rozhodně není vaším jediným řešením další úvěr, který vám rodinný rozpočet ještě více zatíží. Naopak, je na čase s nevýhodnou půjčkou zatočit, a to jednou pro vždy. Pomoci vám k tomu může refinancování půjček.

Refinancováním převedete drahý úvěr k levnější konkurenci, díky tomu získáte nové výhodnější podmínky pro splácení a snížíte si tak měsíční náklad. Podle výše splátky a výše úvěru můžete ušetřit i několik tisíc korun ročně, které vám pomohou pokrýt neočekávané výdaje.

Refinancovat lze jak drahé bankovní půjčky, tak i nevýhodné nebankovní půjčky, a to ať už u svého finančního domu či konkurence.

Refinancováním získáte nižší úrokovou sazbu i poplatky

Máte-li zájem o refinancování, vyplatí se jako první oslovit svou stávající banku či nebankovní společnost. I ta vám v rámci boje o zákazníka může nabídnout lepší podmínky pro splácení. Pokud tak neučiní, dejte ji sbohem a jděte jinam.

Rozhodnete-li se pro konkurenční banku, pak ta za vás splatí nevýhodný úvěr a stane se vaším novým věřitelem, kterému budete půjčku splácet za nových podmínek. Vyjednat si můžete jak nižší úrokovou sazbu, tak i delší dobu splatnosti a nižší poplatky.

Nevýhodné půjčky lze refinancovat i víckrát za dobu splácení

Refinancovat půjčku rozhodně nemusíte pouze jednou za dobu splácení, jestliže už jste v minulosti svůj drahý úvěr jednou refinancovali, nebojte se ho refinancovat i podruhé. Především pak u dlouhodobých půjček, jako jsou hypotéky, vám nové podmínky pro splácení nemusí po pár letech opět vyhovovat.

Pokud splácíte hned několik dluhů najednou, které vám zatěžují měsíční rozpočet, pak i s nimi můžete zatočit. Nevýhodné rychlé půjčky není nutné po jednom refinancovat, mnohem lepší je dluhy konsolidovat. Konsolidací všechny půjčky sloučíte do jedné a tím tak výrazně ušetříte. Získáte jednu měsíční splátku, jednu úrokovou sazbu, jedny poplatky a dokonalý přehled o všech dluzích.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky