Chcete získat od státu 2 000 Kč? Pak si na stavební spoření musíte poslat 20 000 Kč

Ještě jste neposlali na stavební spoření peníze pro získání maximální státní podpory? Pak je nejvyšší čas. Do konce letošního roku už zbývá jen pár dní. Jak peníze na účet můžete poslat? A kdy vám peníze na stavebko už nedorazí?

Chcete získat od státu 2 000 Kč? Pak si na stavební spoření musíte poslat 20 000 Kč
reklama

Stavební spoření je opět velmi oblíbené. Jste-li jeho majitelem i vy, měli byste vědět, kolik jste si na účet v průběhu roku 2017 poslali peněz. Podle zaslané částky se vám bude počítat státní podpora.

Na stavebku byste na konci roku měli mít o 20 000 Kč více

Ten, kdo spoří na stavebku, má nárok na státní příspěvek, který činí 10 % z roční úložky (maximálně však 2 000 Kč). Pro nejefektivnější využití produktu se tak vyplatí zasílat pravidelně každý měsíc na účet 1 700 Kč, popřípadě si zvolit jinou frekvenci plateb. Za rok by vám ale na stavební spoření mělo dorazit celkem 20 000 Kč. Pokud si na účet zašlete méně, nedostanete celou výši státního příspěvku. Náležet vám bude pouze jeho poměrná část.

To, kolik peněz vám chybí zaslat na stavební spoření pro získání maximální státní podpory, zjistíte v internetovém bankovnictví, pokud nemáte sjednané internetové bankovnictví a ani o něm neuvažujete, měli by vám to říci i na pobočce stavební spořitelny.

Peníze na stavební spoření můžete zaslat nejpozději 29. prosince

Peníze na stavební spoření musí dorazit do 31. prosince, jelikož letos připadají poslední dny v roce na víkend, pamatujte na to, že poslední možný den pro připsání peněz je pátek 29. prosince 2017.

I přestože v některých bankách jsou převody otázkou jednoho dne, stále se najdou finanční ústavy, kde převod trvá dva dny. Pokud využijete jiný způsob platby, než je ten bezhotovostní, potrvá připsání peněz ještě déle. Nehledě na to, že koncem roku má mnoho bankovních domů omezený provoz, který vám může na poslední chvíli plány překazit.

Peníze na účet stavebního spoření můžete zaslat hned několika způsoby.

  • Bezhotovostní platba

Platba prostřednictvím internetového bankovnictví je asi nejrozšířenějším způsobem. Obvykle připsání peněz trvá jeden až dva dny. Příkaz k úhradě můžete provést v pohodlí domova, a to nejpozději 27. až 28. prosince. Později je nutné využít expresní platbu.

  • Hotovostní vklad na pokladně

Máte-li peníze v hotovosti, můžete zajít do spořitelny a peníze na pokladně vložit. Pokud vaše finanční instituce umožňuje hotovostní vklad, pak je ho možné obvykle provést i v poslední možný den, letos tak tedy v pátek 29. prosince.

  • Poštovní poukázka

Zaslání peněz poštovní poukázkou trvá nejdéle. Peníze na účet na stavební spoření mohou být na cestě i několik dní, proto tento způsob platby využijte nejpozději v pondělí 25. prosince, ať máte jistotu, že bonus od státu stihnete získat.

Nejen o stavebním spoření najdete další užitečné články na portálu půjčka.co, kde se dočtete i o aktuálních sazbách hypoték, zásadách bezpečného půjčování nebo o finančních a ekonomických změnách, které nás v roce 2018 čekají.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky