Která půjčka je nejvýhodnější? Online srovnání vám to prozradí za 2 minuty

KOMERČNÍ SDĚLENÍ - Nejlepší je vůbec si nepůjčovat, někdy to ale nejde jinak. Třeba když se proti vám všechno spikne. Jako na potvoru se najednou rozbije auto i pračka a do toho všeho potřebuje dítě nové boty na tělocvik. Patálie za patálií. Nebo prostě jen toužíte po hezčím bydlení a nechce se vám čekat, až našetříte na rekonstrukci. Než ale skočíte po první supervýhodné půjčce, kterou inzeruje ta hezká slečna v reklamě, přečtěte si, na co si dát při výběru úvěru a další užitečné tipy.

Ilustrační fotografie
reklama

Pečlivě prozkoumejte nabídky na trhu

Finanční injekci v podobě půjčky nabízí desítky různých společností. Není však půjčka jako půjčka. Každá má trochu jiné parametry. Liší se úrokem, RPSN, dobou splatnosti i například sankčními poplatky. Než se tedy rozhodnete, od jaké banky si úvěr vezmete, je důležité detailně prozkoumat všechny nabídky na trhu. Jen tak budete mít jistotu, že jste si vybrali opravdu správně.  

S porovnávám jednotlivých úvěrů vám pomůže online kalkulačka půjček, v které si nastavíte, na co a kolik peněz potřebujete, jak dlouho chcete splácet a ona vám v mžiku zobrazí dostupné produkty na trhu. Také vám spočítá přibližnou výši měsíční splátky, úrokové sazby i RPSN. Samozřejmostí je také seznámení s podmínkami úvěrů. Vše je přehledně vypsané.

Nemusíte chodit na pobočku. Půjčte si online  

Pokud patříte mezi časově velmi vytížené osoby, nebo prostě jen neradi navštěvujete pobočky bank a bavíte se s úředníky, kterým rozumíte sotva půl slova, půjčte si online. Půjčka od České spořitelny je nyní zcela do papírů. Peníze máte navíc na účtu už do 15 minut od schválení žádosti.

Můžete tak velmi snadno získat až 200 000 Kč a neplatíte žádné administrativní poplatky. Stačí splňovat tři jednoduché podmínky. Být osoba starší 18 let, mít přístup do internetového bankovnictví ke svému osobnímu účtu u České spořitelny, MONETA Money Bank, ČSOB, Komerční banky, Raiffeisenbank či Equa bank a mít dostatečný příjem ze zaměstnání (mimo zkušební a výpovědní lhůtu), důchodu, mateřské nebo rodičovské.

Získejte výhodnější úrok. Půjčte si od lidí

Přijdou vám bankovní instituce příliš drahé nebo vám nevoní jejich zkostnatělá pravidla okořeněná nutnou dávkou byrokracie? Alternativním řešením je Zonky půjčka od lidí. Jak to funguje? Zaregistrujete se na webu, odešlete poptávku a následně vás Zonky kontaktuje s nabídkou. Pokud se vám zalíbí, sepíše příběh a hurá na online Tržiště, kde se na vaši půjčku začnou skládat investoři. Jakmile je požadovaná částka vybrána, odešle se vám automaticky na účet a vy ji určený počet měsíců splácíte zpět Zonkymu, který ji rozdělí mezi investory.

„Vesměs všechny banky v dnešní době nabízí u svých úvěrů zajímavé výhody. Kdybych si ale měl vybrat, volba by padla na Zonky, kde si vše mohu vyřídit online a půjčka mě vyjde levněji než v bance. Z bankovních produktů mě zaujala minutová půjčka od Equa bank. Kladně hodnotím rychlost vyřízení, nízký úrok i možnost flexibilně si přizpůsobit splátky," komentuje Lukáš Kaňok, finanční specialista z Ušetřeno.cz.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky