Jak nepřijít o výhody stavebního spoření?

Ke konci roku 2015 bylo v ČR podle Asociace českých stavebních spořitelen aktivních celkem 3 503 349 smluv o stavebním spoření. 54 % Čechů pak ve třetím čtvrtletí 2016 souhlasilo s tím, že stavební spoření je zajímavá možnost uložení peněz. V závěru roku je však třeba hlídat si termín odeslání peněz na účet stavebního spoření pro získání státní podpory.

Ilustrační fotografie
reklama

Velkou výhodou stavebního spoření je každoroční příspěvek Ministerstva financí, který aktuálně činí 2 000 korun. „Pro získání celé výše státního příspěvku je nutné na účet vložit každý rok alespoň 20 tisíc korun,“ upozorňuje Lenka Molnárová z Raiffeisen stavební spořitelny.

Kdy nejpozději musí být peníze na účtu?

Vklady musí být na účet stavebního spoření připsány nejpozději 31. prosince 2016. Aby byly připsány včas, podle typu převodu si hlídejte následující data:

  • Platba převodním příkazem v bance s valutou 30. 12. 2016. Je nutné ověřit, zda příslušná banka ještě akceptuje příkazy s tímto datem splatnosti.
  • Platba v hotovosti na pokladnách Raiffeisen stavební spořitelny (RSTS) v sídle RSTS na adrese Koněvova 2747/99, Praha 3, a to do 30. 12. 2016 do 14:00 hodin.

Právě závěr roku bývá na pobočkách hektický. Lidé si sjednávají stavební spoření na poslední chvíli nebo potřebují na účet svého spoření rychle vložit peníze. Frontám a čekání se vyhnete tak, že peníze včas pošlete bezhotovostně převodním příkazem.

Vyřídím, co potřebuji, i během svátků?

V Raiffeisen stavební spořitelně si lidé mohou vyřídit, co potřebují, i v závěru roku. Otevírací doba se však během svátků mírně liší od té standardní.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky