Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Úroky hypoték České spořitelny půjdou od ledna nahoru

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Česká spořitelna zvýší od 1. ledna 2017 úrokové sazby hypotečních úvěrů o 0,4 % u všech fixací. Od začátku příštího roku tak zájemci o financování nemovitosti získají hypotéky s úročením od 2,19 %.  

„Pořídit si hypotéku za současných nízkých sazeb mohou klienti do konce letošního roku,“ upřesňuje Karel Chábek, manažer hypoték České spořitelny. „Protože hypotéka zatíží rodinný rozpočet na dlouhou dobu, není dobré rozhodovat se pouze podle sazby na internetu, ale ideálně navštívit pobočku banky, kde klientům představíme všechny možnosti a pomůžeme s nejlepším nastavením. Příkladem je třeba volba delší fixace sazby, díky které si klienti mohou zarezervovat nízké úroky i na 10 let dopředu. Delší fixace zůstanou výhodné i po lednovém zvýšení sazeb,“ dodává Karel Chábek.

Témata:  hypotéky Česká spořitelna

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

CZK

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit?

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. Z ničeho nic jim však přišla výzva od advokátů vymahačské společnosti, ať dluh neprodleně uhradí, jinak na ně bude podána žaloba. Jde o prázdné výhrůžky, nebo musí spotřebitel naopak zbystřit? A jak se vůbec bránit těmto praktikám?