Topíte se v půjčkách? Možná se vám vyplatí konsolidace

Služba Konsolidace půjček vám může ulevit od starostí, když jste si vzali několik půjček najednou, a máte problém s jejich splácením. Je to možnost, jak snížit své měsíční výdaje o tisíce.

Ilustrační fotografie
reklama

Konsolidace půjček, úvěrů a dluhů vám pomůže snížit výdaje vynakládané na splátku různých úvěrů a půjček. Její podstatou je možnost sloučení všech úvěrů do jednoho s menší měsíční splátkou. Rychle a efektivně tak můžete přizpůsobit splacení úvěrů svým momentálním potřebám.

Není to však jen řešení pro dlužníky, kteří mají potíže se splácením. Konsolidace půjček může využít každý, kdo chce na splátkách ušetřit. Vhodný kandidát na konsolidaci půjček musí být ve věku 18-65 let a mít alespoň 2 ještě nesplacené finanční závazky.

Je třeba si uvědomit, že konsolidace půjček nesníží absolutní dluh dlužníka, ale pouze sníží splátky. Tento krok je ale třeba zvážit a poradit se s finančním poradcem. Zdánlivě výhodná konsolidace půjček se vám může pěkně prodražit a je tedy třeba si dávat velký pozor, na jakou nabídku kývnete.

Zaměřte se tedy hlavně na informaci, kolik bude banka, kterou pro tuto službu zvolíte, chtít za předčasné splacení půjčky. Může se totiž lehce stát, že na konsolidaci svých půjček nejenže nevyděláte, možná dokonce proděláte. Tyto výhody a nevýhody platí obecně a můžou se v různých bankovních institucích lišit.

Témata: CZK | půjčky

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky