Sjednejte si povinné ručení online a ušetřete nejen 10 % z ceny

PR článek - Vlastníte-li automobil, pak se bez povinného ručení neobejdete. Jedná se o zákonné pojištění, bez kterého nelze vyjet na silnici. Výhodou ale je, že ho najdete v nabídce téměř každé pojišťovny, a tak máte z čeho vybírat. Podmínky a především cena povinného ručení se totiž velmi liší. Jak sjednat pojištění vozidla a ušetřit?

Sjednejte si povinné ručení online a ušetřete nejen 10 % z ceny
reklama

Cena povinného ručení závisí na mnoha faktorech. Pokud máte velmi výkonné vozidlo, pak je nutné počítat s vyšší cenou. Jen obsah motoru ale není základním kritériem, které cenu ovlivňuje. Rozhodující je i rok narození a zkušenosti řidiče.

Zjistěte si sami na internetu, kolik zaplatíte za povinné ručení

Pokud nejste s cenou povinného ručení spokojeni, jděte k jinému poskytovateli, nebo se zajímejte o pojistku online. Porovnat nabídku povinného ručení si totiž můžete snadno i z pohodlí domova. Většina pojišťoven umožňuje na internetu vypočítat si, kolik zaplatíte na povinném ručení za váš typ vozidla a v případě vaší osoby.

Kromě toho, že vám online povinné ručení ušetří čas, ušetří vám i peníze. Nejenže si můžete na internetu vybrat to nejvýhodnější pojištění pro vás, ale zároveň můžete pojistku po internetu také sjednat. Za online vyřízení nabízí někteří poskytovatelé 5 až 10% slevu, stejně tak konečnou cenu ale můžete snížit i díky roční platbě pojistného.

Jak se liší ceny povinného ručení u pojišťoven?

Pan Nový 48 let si pořídil automobil značky Škoda Fabia z roku 2013 v benzínu. Vozidlo s výkonem 51 kWh a zdvihovým objemem 1198 ccm chce užívat ke každodennímu ježdění do práce. Pro povinné ručení pan Nový zavítal do dvou pojišťoven.

Příklad č. 1: Pojišťovna Allianz panu Novému nabídla základní povinné ručení za 4 572 Kč ročně. Kdyby měl klient zájem i o doplňkové služby v podobě pojištění skel, havarijního pojištění a úrazového pojištění, pak by ročně zaplatil 11 436 Kč.

Příklad č. 2: Pojišťovna AXA panu Novému nabídla základní povinné ručení za 2 927 Kč ročně. Kdyby měl pan Nový zájem u této pojišťovny o pojištění proti krádeži vozidla, havarijní pojištění, pojištění proti srážce se zvěří, vandalismu a živelnému poškození, zaplatil by ročně 14 292 Kč.

Porovnávejte porovnatelné a nelpěte na nejnižší ceně

Online si povinné ručení porovnáte i sjednáte. Ještě než se ale upíšete jedné z pojišťoven, vždy čtěte, co vám pojišťovna nabízí. Základní asistence a limity plnění na majetku a zdraví ve výši 35 000 000 Kč jsou vždy samozřejmostí, občas ale můžete za stejné peníze u konkurence získat vyšší limity plnění, mít navíc připojištění proti vandalismu či živelnému poškození nebo si sjednat i havarijní pojištění.

Při porovnávání povinného ručení proto porovnávejte stejné parametry a zajímejte se o to, co vám mohou jednotlivé pojišťovny nabídnout. Pamatujte také na to, že ne vždy se vyplatí lpít na nejnižší ceně. V případě nehody nebo krádeže by vám mohly zbýt jen oči pro pláč.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky