Pojišťovny chtějí kvůli Babišovi klientům zrušit benefity. Jaké?

Příspěvek 800 korun pro kojící matky, nebo 400 korun na vyšetření prostaty. Zdravotní pojišťovny dnes prozradily, o které benefity by mohli jejich klienti už brzy přijít. Vyhrožují tím některé pojišťovny, v souvislosti s chystaným návrhem ministerstva financí. Počítá s tím, že všechny převedou své účty do České národní banky.

Ilustrační fotografie
reklama

600 korun na očkování proti klíšťové encefalitidě. 800 korun těhotným na vitamíny. 1000 korun na rovnátka dětem. To jsou jen některé z benefitů, které mohou být podle zdravotních pojišťoven od příštího roku v ohrožení.

Benefity pojišťovny vyplácejí z fondu, který tvoří tři zdroje: pokuty, penále a úroky z prostředků na peněžních účtech. A právě o ty by novelou pojišťovny mohly přijít. Ministerstvo financí ale už dříve ubezpečovalo, že je připraveno pojišťovnám zajistit kompenzaci. Našly se tak i pojišťovny, které v novele problém nevidí.

Podle informací televize Nova měla o připravované novele v pondělí jednat vláda, materiál byl ale z jednání stažen. I mezi ministry totiž prý novela vzbuzuje rozpory.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky