Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Které pojistné produkty obsahují pojistku na blbost?

Které pojistné produkty obsahují pojistku na blbost?

Foto: Škoda Auto

Pojistku na blbost alias pojišťováckým žargonem řečeno „pojištění odpovědnosti za škodu“ si můžete sjednat samostatně, ale často bývá již součástí mnoha dalších pojistných produktů, aniž byste o tom věděli. Podívejte se, v jakých balíčcích ji najdete a jak moc je v té či oné kombinaci užitečná.

Pojištění majetkuU pojištění majetku, domácnosti či nemovitosti bude součástí balíčku služeb, které pojišťovny kvůli velké konkurenci neustále rozšiřují, pojištění odpovědnosti za škodu v souvislosti s vlastnictvím nemovitostí. To se vyplatí zejména v případě, kdy oproti běžnému účelu tohoto pojištění – tedy kdy je něco poškozeno vám – způsobíte užíváním majetku škodu vy. Máte tak vystaráno v obou případech a některé pojišťovny vám za malý příplatek nabídnou i pojištění odpovědnosti z běžného občanského života – tedy nenavázané na užívání nemovitosti.Cestovní pojištěníJako velice praktické se jeví pojištění odpovědnosti na cestách v zahraničí. Zvláště při cestování s dětmi nebo se zvířaty je škála možných nepříjemných eventualit tak široká, že cestovní pojištění bez pojištění odpovědnosti si už málokdo sjednává. Kvalitní pojišťovací ústavy ho mívají v ceně, ale i v případě připojištění jde o investici, která se mnohokrát vyplatí.Pojištění motorových vozidelU autopojištění je ochrana účastníků silničního provozu na prvním místě a hned poté následuje ochrana majetku. Povinné ručení je vlastně takovým pojištěním odpovědnosti ve světě motorových vozidel, kde nejde ani tak o „pojistku na blbost“, jako o rozumnou ochranu své budoucnosti v případě hrazení astronomických léčebných výloh a škod na vozidle protistrany. S mírou vaší ochrany souvisí i výše pojistných limitů - pro maximální možnou ochranu tedy volte vždy ten nejvyšší limit pro škody na zdraví a pro škody na majetku.Kdy se vyplatí speciální pojistka?Uvažovat nad sofistikovanějším a komplexním produktem se vyplatí při výkonu riskantního nebo nebezpečného zaměstnání, kde chvilka nepozornosti může zdevastovat majetek nebo nedej bože zdraví kolegů.  Pokud v práci manipulujete s většími finančními částkami a váš zaměstnavatel nebo smlouva na pojištění nepamatuje, je úvaha nad ochranou vlastních zájmů rovněž na místě. V takových případech byste měli vyhledat solidní produkt s vysokým pojistným krytím a s širokou paletou zahrnutých rizik. Připravte se ovšem na vyšší sazbu pojistného, než byste platili za komplementární pojištění odpovědnosti k různým pojištěním s jiným primárním účelem.

Témata:  pojišťovny PR článek

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:22

Důchody porostou jen o pár stovek. Inflaci to ale pokryje

Důchody by mohly od příštího roku vzrůst o více než čtyři stovky. Řekl to hlavní ekonom společnosti Sirius Vít Hradil ve vysílání TV Nova.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy

VZP

Zájem o příspěvky VZP láme rekordy

O příspěvky z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny je letos rekordní zájem. VZP eviduje za první čtvrtletí už 465 tisíc podaných žádostí. V porovnání s loňskem se jedná o 50% nárůst. Nejčastěji si klienti žádají o příspěvek na pohybové aktivity a na dentální hygienu. Aby byly žádosti i přes enormní navýšení vyřízeny v co nejkratším čase, přistoupila pojišťovna k posílení personálních kapacit.