Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Alarmující zjištění: Pojišťováci okrádají stát ve velkém, jde o desítky milionů

Alarmující zjištění: Pojišťováci okrádají stát ve velkém, jde o desítky milionů

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Téměř deset tisíc pojišťovacích agentů okradlo stát za poslední dva roky o desítky milionů korun. Většina z nich totiž vůbec nepodala přiznání k dani z příjmů, další si uplatnili paušální výdaje z dosažených příjmů ve výši 60 procent místo 40 procent.

Finanční správa kontrolovala informace o příjmech u 26 tisíc pojišťovacích agentů a zprostředkovatelů. Problémy s nepřiznáním daní má 9400 lidí.

Hříšníkům hrozí pokuty za pozdní podání daňového přiznání a sankce související s nepřiznáním příjmů a s pozdní úhradou daně (penále a úrok z prodlení).

Dalším malérem, který mají pojišťováci na svědomí, je špatně uplatnění paušálních výdajů z dosažených příjmů. Mnozí ji totiž uplatnili ve výši 60 procent místo v současnosti platných 40 procent.

Témata:  daně pojišťovny

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 10:21

Předpověď počasí na noc a pátek 26. dubna

Počasí u nás bude ovlivňovat svým okrajem tlaková níže nad severozápadní Evropou. Kolem ní k nám začne proudit teplejší vzduch od jihu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

VZP

Zájem o příspěvky VZP láme rekordy

O příspěvky z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny je letos rekordní zájem. VZP eviduje za první čtvrtletí už 465 tisíc podaných žádostí. V porovnání s loňskem se jedná o 50% nárůst. Nejčastěji si klienti žádají o příspěvek na pohybové aktivity a na dentální hygienu. Aby byly žádosti i přes enormní navýšení vyřízeny v co nejkratším čase, přistoupila pojišťovna k posílení personálních kapacit.