Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po olympiádě Češi v hokejovou medaili nevěří

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Čtvrté místo, stejně jako na olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu. Taková je předpověď Čechů pro nadcházející hokejové mistrovství světa, které se uskuteční v Dánsku.

Respondenti v průzkumu agentury NMS Market Research více věří týmům z Ruska, Švédska a Kanady, jež je fanoušky pasována na největšího favorita turnaje. I když podle Čechů skončí reprezentace mimo pódiové umístění, přímé přenosy v televizi hodlá sledovat až 83 % dotázaných.

V olympijském roce téměř vždy hlad po hokejovém mistrovství klesá. Letos je pokles oproti předchozím letům výrazně nižší, především z toho důvodu, že v jižní Koreji se nepředstavili hráči z kanadsko-americké NHL. I proto nadcházejí mistrovství světa láká nejen fanoušky, ale i novináře z celého světa. Na šampionátu se totiž objeví taková esa jako Connor McDavid, Patrick Kane nebo Oliver Ekman-Larsson.

Oporami budou Francouz, Červenka a JordánNejvětší oporou českého týmu bude podle fanoušků Pavel Francouz. „Pavel Francouz na olympiádě rozhodně nezklamal. Navíc na veřejnost těsně před šampionátem prosákla zpráva o tom, že si jde plnit své dětské sny do Colorada, kde se bude snažit proniknout do kádru Avalanche. Mistrovství světa by mělo být prvním krokem, jak své šéfy zaujmout a zajistit si tak po boku Semyona Varlamova pevné místo v sestavě,“ říká Kamil Kunc, Client Service Manager agentury NMS Market Research. Mezi tři největší opory týmu zařadilo Francouze 65 % respondentů. 46 % procent dotázaných zvolilo nového kapitána Romana Červenku, 23 % hlasovalo pro obránce Michala Jordána.

Turnaj v Dánsku bude posledním mezinárodním představením trenéra Josefa Jandače. Ten od nové sezony povede tým Metallurgu Magnitogorsk. České reprezentace pod jeho vedením prochází generační obměnou a fanoušci nemají přehnaná očekávání. Předpokládá se, že Češi postoupí ze skupiny (uvedlo 64 % dotázaných), na medaili ale nedosáhnou. V cenný kov věří 34 % Čechů.

Ani zájem o sázení na hokejový šampionát není tak vysoký jako u předešlých sportovních událostí. V průběhu mistrovství si plánuje vsadit pouze 31 % Čechů, většina z nich u sázkové kanceláře Tipsport (64 %).

*Průzkum proběhl v dubnu 2018 na reprezentativním vzorku 512 respondentů. Data se sbírala on-line v Českém národním panelu.

Témata:  sport hokej

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy