Víte, co mají společného kavárny a zahrádkáři?

Víte, co spojuje zahrádkáře s kavárnami Costa Coffee? Lógr. Kávová sedlina, kterou si můžete v kavárnách vyzvednout zdarma, se dá totiž využít na zahradě, jako přírodní hnojivo. A nejenom tam, poslouží i pokojovým rostlinám. Nezapomeňte na jarní hnojení a zajděte si do kavárny pro lógr, ale i na šálek kávy, který vám dodá energii k práci.

Lógr u rostliny
reklama

Lógr můžete přidat do kompostu, ale i k mulčování. Když jím obsypete rostliny či cestičky, dokonale tím odradíte slimáky, kterým káva vůbec nevoní. Překazíte jim tak plány, až si budou dělat zálusk na úrodu. Kávovou sedlinou naopak neopovrhnou žížaly. Rády se do substrátu s lógrem zavrtají, čímž provzdušňují a zkvalitňují zeminu.

Costa Coffee nabízí kávovou sedlinu zdarma po celý rok. Zájemci si pro ni mohou dojít do pražských poboček. Lógr si odnesete v připravených taškách, které najdete ve speciálních stojanech. Bez ostychu si pro černé hnojivo přijďte opakovaně, lógru je v kavárnách opravdu dost. Za pouhý měsíc se zde spotřebuje přes 6,5 tuny kávy.

Nemusíte mít ani zahrádku, přesto pro kávovou sedlinu najdete využití. V přiměřené míře třeba jako hnojivo pro pokojové rostliny, kterým prospějete a navíc je ochráníte před různými škůdci. „Kávovou sedlinu nabízíme již třetím rokem a je o ni stále větší zájem. Jsme rádi, že to co si z přírody bereme v podobě kávových zrn, jí můžeme tímto způsobem i vracet,“ říká Eva Kulhánková, marketingová manažerka Costa Coffee. „Na své zahrádce tak můžete mít lógr z Kolumbie, Peru, či jiných koutů země, aniž byste museli za zážitky cestovat dlouhé kilometry,“ dodává s úsměvem.

Témata: Káva | Zahrady | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky