Co nejčastěji lidé vyhledávali na internetu v roce 2017?

Společnost Google, která má ve svém portfóliu i nejrozšířenější internetový vyhledávač na světě, vydala informace o tom, co lidé na internetu v uplynulém roce nejčastěji vyhledávali. Firma rozdělila vyhledávaná hesla do několika kategorií: lidé, události, herci, zpěváci, technologie, volby, sport a další. Co nejčastěji uživatelé internetu vyhledávali? A co zajímalo Čechy?

Ilustrační fotografie
reklama

Kategorie Lidé

Nejvyhledávanější osobou byl možná trochu překvapivě americký novinář Matt Lauer. Na druhém místě skončila nevěsta britského prince Harryho Meghan Markleová, třetí byla další osobnost z novinářského světa - Nadia Toffaová.

Češi nejčastěji vyhledávali informace o propuštěném vězni Jiřím Kajínkovi, zajímal je i novinář a showman Kamil Bartošek, alias Kazma Kazmitch. Na třetím místě skončil herec Milan Peroutka.

Ze světových osobností Čechny nejvíc zajímal herec se sexuálními skandály Kevin Spacey, dále zesnulý pilot formule 1 Niki Lauda. Třetí nejvyhledávanější byl francouzský prezident Emmanuel Macron.

Kategorie Události

Nejvíc svět zajímal hurikán Irma, který se letos na přelomu léta a pozdimu přehnal přes Karibik a jihovýchod Spojených států. Další v pořadí byl do nebe rostoucí kurz bitcoinu. Třetí nejhledanější událostí byl teroristickýútok v Las Vegas.

Pro Čechy byly nejdůležitjší událostí volby, na druhém místě MS v hokeji. Třetí nejhledanější událostí v ČR byla účtenková loterie.

Kategorie Technologie

V tomto odvětví zvítězily ve světě ty nejnovější technologie. První dvě místa obsadily modely chytrých telefonů iPhone, a to konkrétně model 8 a model X. Na třetím místě se umístila herní konzole Nintendo Switch.

Kategorie Loučení

Do této skupiny byly zařazeny společností Google všechny osobnosti, které v roce 2017 odešly z tohoto světa. V celosvětovém měřítku je na prvním místě frontman kapely The Heartbreakers Tom Petty. Na druhém místě jeho kolega ze skupiny Linkin Park Chester Bennington. I třetí nejvyhledávanější zesnulou osobností je zpěvák - tentokrát rocker Chris Cornell.

Češi si nejvíce informací vyhledávali o zpěvačce Věře Špinarové, rovněž je zaujal Chester Bennington a na třetím místě se usadil americký rapper Lil Peep.

Kategorie Filmy

Nejhledanějším světovým snímkem v uplynulém roce byl americký horor To. Na druhém místě se umístilo "marvelovské" sci-fi Wonder Woman. Třetí skončil pohádkový film s motivy muzikálu Kráska a zvíře.

Absolutní kategorie Trendy

Google pochopitelně zařadil o univerzální kategorii s nejvyhledávanějšími frázemi na internetu. Ve světě byly nejvyhledávanější informace o hurikánu Irma. Na druhém a třetím místě se usadily modely iPhone 8, respektive X.

Češi nejčastěji hledali ty samé věci, které se umístily na prvních třech příčkách v kategorii Události, tedy volby, MS v hokeji a účtenkovou loterii.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky