Cibule leckdy zmůže víc, než deset doktorů. Víte jak pomáhá?

Cibule je surovina, která je dostupná snad v každé domácnosti. Je to opravdu pomocník, který leckdy zmůže víc, než deset doktorů. Věděli jste v čem a jak pomáhá v léčbě?

Ilustrační fotografie
reklama

Nejlepší lékař bývá zpravidla ten, kterého vyprodukovala matka příroda. Vzpomeňte například na česnek, který ničí záněty v těle, meduňku pomáhající nespavcům zavřít oči, mátu léčící bolavý žaludek nebo tymián, který ničí kašel a nachlazení.

Jinak tomu není ani u cibule. Pokud ji zrovna nemáte doma, není problém zajít do obchodu a obstarat ji. Jde o lehce dostupnout a velmi levnou zeleninu.

Cibulové zábaly

Jistě si vzpomenete na dětství, kdy babička léčila vše možné pomocí cibulových zábalů. A věděla proč! Bolesti hlavy, uší nebo otoky. Pokud vás trápí jedna ze tří příčin, stačí položit plátek cibule na postižené místo.

Když bojujete s vysokou teplotou, umístěte cibulové zábaly na hohy a chodidla. Do několika hodin by mělo dojít ke snížení horečky.

Pokud krvácíte z nosu, přiložte si cibulové plátky na zadní část krku. Krvácení do pár minut ustane.

Cibulová šťáva

Vynikající lék při zánětu průdušek a zápalu plic. Nakrájejte cibuli, vymačkejte z ní šťávu a poté smíchejte s 1 polévkovou lžící medu. Medicínu konzumujte 2 až 3 krát denně, dokud nepocítíte značné zlepšení vašeho stavu.

Vařená cibule

Vařená cibule vám podá záchrannou ruku při zánětech močového měchýře a častém močení. Nakrájejte cibuli najemno, smíchejte s 200 ml čisté vody, krátce povařte, nechte zchladnout a přidejte lžíci medu.

Stejný postup aplikujte při výskytu žaludečních vředů. Začínete ale zlehka pozorujte, zda nedochází k dráždění vředů.

Pokud se vám na pokožce objeví ekzém či podobný druh vyrážky, i zde pomáhájí obklady z vařené cibule. Uvařenou cibuli rozmixujte na kaši a lokálně přikládejte dle potřeby.

Pečená cibule

Cibuli upečte na kokosovém oleji. Po vychladnutí přikládejte na poraněnou kůži, na rány či vředy nebo akné.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky