Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí se před víkendovými tropy pořádně ochladí. Co přijde po nich?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Už o víkendu by počasí v Česku mohlo opět připomínat léto. Do té doby se ale ještě dočkáme několika chladných dní, teploty budou dokonce padat na pouhých 9 stupňů.

A to hned ve středu, kdy bude oblačné počasí a ráno se dokonce mohou objevit mlhy. Teploty klesnou na studených 13 až 9 °C, během dne ale vyrostou na 22 až 26 °C. 

Ani čtvrteční počasí nevěstí nic dobrého. Ráno se opět objeví mlhy nebo nízká oblačnost a noční teploty klesnou na 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty sice porostou až na 23 až 27 °C, během dne se ale objeví přeháňky a bouřky.

V pátek se začne oteplovat více. Opět se sice objeví přeháňky nebo bouřky, večer ale dojde k ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty navíc vyrostou na 15 až 11 °C a denní teploty dokonce na 26 až 30 °C. 

V sobotu se opět přiženou přeháňky nebo bouřky, nejnižší noční teploty ale stoupnou na 16 až 12 °C a nejvyšší denní teploty dokonce na 27 až 31 °C. 

V neděli bude oblačno s přeháňkami nebo bouřkami, noční teploty ale porostou až na 19 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty pak vyrostou na 28 až 33 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

3. května 2024 9:25

2. května 2024 17:23

Apple má problém u iPhonů s budíkem

Apple uvedl, že intenzivně pracuje na opravě problému, který způsobil, že některé alarmy na iPhonu nevysílaly zvuk, což způsobilo, že někteří uživatelé nechtěně zaspali. Pro mnoho lidí slouží jejich telefon jako nezbytný budík a ti, kteří díky této chybě něco zmeškali, se obrátili na sociální média, aby své frustrace sdíleli.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy