Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí: Kdy letos vyrazit k moři do Chorvatska?

Chorvatsko, Split
Chorvatsko, Split
Foto: Pixabay

Nejoblíbenější destinací českých turistů zůstává i nadále Chorvatsko. Každý rok do něj zamíří statisíce lidí užít si prázdniny u moře. Připravili jsme proto pro vás podrobnou předpověď počasí na jednotlivé letní týdny, která na základě dat ze serveru AccuWeather ukazuje, kdy je nejlepší se letos vydat na dovolenou.

Květen

V průběhu stávajícího měsíce cestu do Chorvatska příliš doporučit nelze. Teploty tam sice panují vyšší než u nás, řada přímořských letovisk je ale bičována deštěm. 

Pokud přesto máte neodolatelnou touhu odcestovat už nyní, počkejte si na poslední dekádu měsíce. V období od 20. do 30. května totiž teploty nejen že vyrostou až k téměř 30 stupňům, ale zároveň nebude tak deštivo. Přesto bude panovat spíše polojasné počasí s bouřkami.

Červen

Během prvního červnového týdne budou teploty překonávat 25 stupňů a většinou bude slunečno. Mírně se počasí zkazí ke konci druhého týdne, kdy by se měl objevit déšť. 

Po zbytek měsíce ale bude panovat prakticky jednotvárné počasí. Teploty kolem 28 stupňů a polojasná až oblačná obloha. Ideální na dovolenou pro ty, kteří se chtějí vyhnout tropickým teplotám.

Červenec

Léto s sebou přinese teploty kolem 30 stupňů. Během prvních dvou týdnů by neměly být o moc vyšší, bude ale slunečno nebo polojasno. Noční teploty by se navíc měly pohybovat kolem 20 stupňů, a tedy lze očekávat tropické noci.

Mírně se zatáhne od poloviny července. Až do konce měsíce hrozí vyšší výskyt bouřek a slunečné počasí vystřídají polojasné, místy oblačné dny. Teploty ale hravě překonají 30 stupňů a v noci dokonce vyrostou i na 25 stupňů.

Srpen

Dlouhodobá předpověď ukazuje, že červenec je pro dovolenou v Chorvatsku lepší volbou, než srpen. Do toho totiž vstoupí kromě bouřek i oblačné počasí a ochlazení. Teploty by mohly minimálně zpočátku klesat i pod 30 stupňů.

Vyjasnit by se mohlo v polovině měsíce, ke konci srpna se ale začne léto postupně loučit a tropy opadávat. Pokud tedy máte v plánu vyrazit letos do Chorvatska v srpnu a vyžaduje tropy, počítejte spíše s prvními třemi, resp. druhým a třetím týdnem.

Témata:  počasí Chorvatsko

Aktuálně se děje

20. května 2024 13:04

18. května 2024 20:13

Změny v penzijku: Od července 2024 víc peněz od státu, žádný příspěvek pro důchodce

Od 1. července 2024 vstoupí v platnost další změny v oblasti doplňkového penzijního spoření (DPS). Mezi nejdůležitější novinky patří zvýšení maximálního státního příspěvku na 340 Kč měsíčně a ukončení jeho poskytování klientům již pobírající starobní důchod. Změny se dotknou všech účastníků DPS bez ohledu na datum uzavření smlouvy.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy