Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda zakázala trhy, pojízdné prodejny mohou na určitých místech fungovat

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Vláda zakázala s platností od soboty 30. ledna prodej na tržištích, ve stáncích a v nejrůznějších mobilních zařízeních i pochůzkový a podomní prodej. Zákaz se nevztahuje na pojízdné prodejny zajišťující prodej potravin a drogistického zboží v obcích, kde není možno toto zboží zakoupit v jiné provozovně.

Uvádí to opatření zveřejněné dnes na webu vlády.

Dosud se zákaz podle opatření platného od loňského prosince nevztahoval na prodej ovoce a zeleniny, bylin, květin, mléka a výrobků z mléka, masa a výrobků z masa, včetně živých ryb, vajec, pekařských a cukrářských výrobků, medu a výrobků z medu.

Provoz farmářských a ostatních venkovních trhů a tržišť regulovalo prosincové opatření, jehož platnost v sobotu skončí, také pravidly o vzdálenostech mezi stánky, dostupnosti dezinfekce či počtu lidí na plochu. Zakázáno bylo také nabízet na trzích stravovací služby a prodávat pokrmy včetně nápojů určených k bezprostřední konzumaci.

Témata:  trhy

Aktuálně se děje

3. května 2024 9:25

2. května 2024 17:23

Apple má problém u iPhonů s budíkem

Apple uvedl, že intenzivně pracuje na opravě problému, který způsobil, že některé alarmy na iPhonu nevysílaly zvuk, což způsobilo, že někteří uživatelé nechtěně zaspali. Pro mnoho lidí slouží jejich telefon jako nezbytný budík a ti, kteří díky této chybě něco zmeškali, se obrátili na sociální média, aby své frustrace sdíleli.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy