Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tesla by letos mohla podle Muska vyrobit půl milionu vozů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Americký výrobce elektromobilů Tesla by mohl letos vyrobit 500.000 aut. V interním e-mailu to zaměstnancům automobilky napsal šéf společnosti Elon Musk.

Na uniklý e-mail upozornil blog Tesmanian. Akcie amerického výrobce elektromobilů ve středu stouply o 2,73 procenta.

Tesla v lednu oznámila, že letos dodá bez problémů 500.000 vozů. Tento výhled společnost nezměnila ani po nástupu pandemie covidu-19.

"Všechno to závisí na čtvrtém čtvrtletí. Učiňte cokoli, co podle vás dokáže zlepšit produkci (a zároveň kvalitu)," napsal Musk ve středu zaměstnancům.

Minulý měsíc Tesla informovala, že ve třetím čtvrtletí dodala rekordních 139.300 aut. Společnost bude muset v posledním kvartálu na trh dodat 182.000 vozů, aby svého ambiciózního celoročního cíle dosáhla.

Témata:  Elon Musk Tesla

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:46

Předpověď počasí na noc pátek 17. května

Od jihozápadu bude do střední Evropy zasahovat oblast nízkého tlaku vzduchu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Zájem o brigádníky letos poklesl

Zájem firem o brigádníky a sezónní pracovníky letos ve srovnání s předchozími lety poklesl. Zatímco ještě vloni nabídka letních brigád převyšovala poptávku ze strany uchazečů, tohle léto se podobná situace neočekává. Když už se nějaká nabídka objeví, jedná se ve valné většině případů o manuální práci. Uchazeči ovšem nejčastěji preferují brigády v kanceláři. Mzdové ohodnocení se podle dat personální agentury Grafton Recruitment oproti loňskému roku nezměnilo, dle novely zákoníku práce však brigádníci mohou získat nárok na dovolenou.