Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

T-Mobile loni v Česku zvýšil čistý zisk o 13 procent

T-Mobile
T-Mobile
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Operátor T-Mobile loni v Česku zvýšil čistý zisk o 13 procent na 7,04 miliardy korun. Výnosy vzrostly meziročně téměř o pět procent na 31,2 miliardy korun. Výsledky ovlivnil vojenský konflikt na Ukrajině i zdražování vstupů. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Celkový počet zákazníků společnosti v ČR podle ní meziročně stoupl o dvě procenta na 6,423 milionu. Z toho počet uživatelů předplacených karet klesl o 1,1 procenta na 1,956 milionu. Spotřeba dat v mobilní síti stoupla o 47,4 procenta a počet diváků T-Mobile TV vzrostl o 10,5 procenta na 237.000 připojených.

Optický internet mohlo ke konci roku 2022 využívat 363.468 domácností. Je to zhruba o 80.000 přípojek meziročně více. Tempo pokrývání dalších lokalit se podle operátora z velké míry odvíjí od regulatorních požadavků a firma má minimum možností, jak jej urychlit. I proto T-Mobile uzavřel dohodu s Vodafonem o vzájemném zpřístupnění infrastruktury.

Mzdové náklady loni stouply o tři procenta na 3,83 miliardy korun. Počet zaměstnanců klesl o 24 na 3306 na konci roku.

T-Mobile je součástí nadnárodní skupiny Deutsche Telekom. Firma na provoz využívá ze 100 procent elektrickou energii z obnovitelných zdrojů, optimalizuje technologickou infrastrukturu, snižuje spotřebu materiálu, dbá na eliminaci plastů a podporuje cirkulární ekonomiku. Ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou také spustila u Kostelce nad Černými lesy dlouhodobý unikátní projekt Chytrá lesní krajina, v jehož rámci prostřednictvím 5G sítě monitoruje procesy v lese.

Témata:  T-Mobile Česko

Aktuálně se děje

3. května 2024 9:25

2. května 2024 17:23

Apple má problém u iPhonů s budíkem

Apple uvedl, že intenzivně pracuje na opravě problému, který způsobil, že některé alarmy na iPhonu nevysílaly zvuk, což způsobilo, že někteří uživatelé nechtěně zaspali. Pro mnoho lidí slouží jejich telefon jako nezbytný budík a ti, kteří díky této chybě něco zmeškali, se obrátili na sociální média, aby své frustrace sdíleli.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy