Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Netflixu ve čtvrtletí přibylo méně předplatitelů, než se čekalo

Netflix
Netflix
Foto: Pixabay

Netflixu v prvním čtvrtletí přibylo 1,75 milionu předplatitelů, méně než se čekalo. Americká streamovací služba to uvedla v úterý po skončení obchodování na amerických burzách. Akcie společnosti po zveřejnění hospodářských výsledků oslabily o více než devět procent, posléze ale znovu oživily.

Analytici odhadovali, že si služby Netflixu předplatí dalších 2,06 milionu lidí. Před rokem touto dobou firma o 200.000 předplatitelů přišla, byl to první pokles předplatitelů za více než deset let, což srazilo cenu akcií podniku. Podle společnosti MoffettNathanson přidal Netflix v roce 2022 téměř devět milionů předplatitelů - o polovinu méně než 18 milionů získaných v předchozím roce. Velká většina nových zákazníků pochází z Asie.

Netflix za tři měsíce do konce března zvýšil tržby meziročně o téměř čtyři procenta na 8,2 miliardy dolarů (175 miliard Kč). Čistý zisk ale klesl o zhruba 18 procent na 1,3 miliardy dolarů.

Společnost v úterý také oznámila, že po zhruba 25 letech ukončí svou činnost v oblasti půjčování DVD. Jejich zasílání poštou bylo původním obchodním modelem firmy založené v roce 1997. Netflix konec zdůvodnil nízkým využíváním služby v čase streamování.

Témata:  Netflix

Aktuálně se děje

14. května 2024 19:38

14. května 2024 10:53

Předpověď počasí na noc a středu 15. května

Vliv tlakové výše se středem nad severovýchodní Evropou na počasí u nás bude slábnout a od jihozápadu se začne do střední Evropy přesunovat brázda nízkého tlaku vzduchu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Nová pravidla pro dobíjecí stanice elektroaut? Bezhotovostně to půjde všude

Od letošního dubna musí každá nová dobíječka elektroaut přijímat bezhotovostní platby. Již stojící dobíjecí stanice pak budou přijímat platby kartou či QR kódem nejpozději od roku 2027. Cílem má být zpřístupnění „ad hoc“ nabíjení pro každého. Tyto a další změny na poli elektromobility řešili zástupci společností i státních institucí na akci EV Experience, která proběhla na závodním okruhu v Brně.