Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česká pošta od října zdraží některé služby SIPO

Česká pošta
Česká pošta
Foto: Facebook

Česká pošta od října zdraží některé služby SIPO. Zaslání potvrzení o platbě SIPO bude nově stát 18 korun namísto současných 15 korun. Pošta zároveň zruší službu odvolání souhlasu s platební transakcí, která dosud stála 200 korun.

Uvedla to na svém webu.

Pošta také upravila text ceníku s cílem zpřehlednit uvedené informace a zohlednit požadavky zákona o platebním styku tím, že cena za poskytované platební služby SIPO je nově uváděna samostatně.

Česká pošta letos zdražovala už v únoru a v červenci. Minulý měsíc zdražila poslání obyčejného psaní o čtyři koruny na 27 korun, respektive 34 korun v případě rychlejšího doručení. Doporučené a cenné psaní zdražilo o desetikorunu. K úpravě cen listovních zásilek ztrátový státní podnik přistoupil především kvůli dlouhodobému poklesu zájmu o tuto službu při stále rostoucích nákladech.

Témata:  Česká pošta SIPO

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:15

Firmy mladé potřebují, to je dobrá zpráva pro čerstvé absolventy. Kolik si mohou vydělat?

Letošní rok je šance na zotavování ekonomiky, prorokují zaměstnavatelé. Je to mimochodem i dobrá zpráva pro letošní absolventy, protože jejich příchodu na pracovní trh by to mohlo pomoci. Většina firem totiž mladé zaměstnance potřebuje, zejména ty IT zdatné. 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy