Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podnikání lze rozjet i doma. Jaké jsou možnosti a výhody?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

PR článek - Zdrojem peněz není jenom klasické zaměstnání. Nelze zapomínat na to, že mezi možný finanční příjem může patřit i podnikatelská aktivita. Dnes je stále populárnější možnost podnikat z domova. Jaké to má výhody a jakými směry je možné se vydávat?

Vezměte telefon a volejte

Telemarketing je stále velmi populární, jelikož umožní prodávat zboží nebo služby napřímo, a to bez přímého osobního kontaktu. Nejenom, že může být využita klasická nabídka call centra, která se postará o získání zákazníků. Jsou tu i další možnosti. Stačí si vzít mobil a z domova obvolávat potenciální zákazníky, kterým budete své služby a zboží prodávat. Nebo lze oslovit firmy, zda by neměli o služby telefonisty zájem. V obou případech stačí doslova ležet v posteli, mít u ucha telefon a pomocí přesvědčovacích schopností nabízet a vydělávat. Konkrétní výsledky závisí výhradně na vašich schopnostech.

Nabízejte to, o co je zájem

Když se buduje velká firma, je jasné, že se už na začátku musí určit směr, kterému se vše podřídí. Kdo se rozhodne podnikat doma, ten může své zaměření pravidelně měnit. Doslova může nabízet jenom to, co je hitem a o co bude největší zájem. Jako příklad můžeme doporučit zájezd na MS v ledním hokeji. To je každoročně důležitá sportovní událost, o kterou je zájem. Prodej zájezdů, nebo vstupenek, tak může být zajímavým krátkodobým byznysem. A ten může být střídán s dalšími. Když zůstaneme ve sportovním odvětvím, jsou to třeba:

Zájezdy na NH Biatlon MS ve fotbale Stačí jenom stůl, internet a telefon

K podnikání doma není nutné mít žádné speciální vybavení. Obecně lze říci, že stačí jenom trojice věcí. A to je stůl s židlí, dále počítač s připojením na internet, a dále už jenom telefon. Hodit se ještě může možnost tisku, a tak je třeba pořídit náplně do tiskáren a tiskárnu samotnou. I takto může vypadat sídlo malé firmy. Někteří šli dokonce ještě dále a označují se jako digitální nomádi. Jezdí se svým notebookem po světě a podnikají z toho místa, ve kterém se právě nacházejí. Stačí jim jenom připojení k internetu, díky kterému zvládnou vše. Tato možnost je populární u takzvaného online podnikání.

I doma zle zařídit malou výrobu

Podnikání z domova nutně neznamená to, že je využívaný jenom telefon a počítač. Kdo má větší byt, nebo vlastní dům, může zde zařídit i menší výrobu. Příkladem je třeba zajímavá možnost, kdy se dají využít vyřezávací plotry. Ty jsou cestou, jak se specializovat nikoliv jenom na klasický zakázkový tisk, ale i na následující výřez. Taková výroba může být zaměřena třeba na produkci samolepek, které jsou velmi žádaným artiklem v mnoha odvětvích. Vyrábět je na zakázku lze třeba i místnosti ve vašem bytě, nebo domě.

Samolepky nejsou jedinou oblastí, která se v souvislosti s výrobou nabízí. Hitem se stává třeba i potisk triček. Nemáme na mysli konkurenci k firmě, kterou jsou populární trička BASTARD. Máme na mysli směr, který bude založený na návrhu trička a následné výrobě. I to lze zvládnout doma. A kdo je ideální cílovou skupinou?

Party přátel Sportovní kluby Menší podnikatelé Podnikání z domova šetří peníze

Nejenom, že daná činnost peníze přináší. Daná činnost je dokáže dokonce také šetřit. A jak konkrétně? Tím, že vám nevznikají žádné dodatečné výdaje. Není nutné si pronajímat kancelář, stejně jako není nutné platit cestovné, za cesto právě do ní. Také lze ušetřit třeba i na platbě za sídlo a místo podnikání, které je možné mít právě na adrese, kde aktuálně pobýváte. Také nelze opomíjet na dodatečné platby, spojené třeba s internetem, kdy můžete hravě využívat ten domácí a není nutné zřizovat firemní přípojku. Toto je samozřejmě jenom zlomek příkladů úspor. Reálně jich lze najít ještě více.

Témata:  podnikatelé PR článek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.