Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

SMS loni vydělaly operátorům skoro 115 miliard dolarů

SMS loni vydělaly operátorům skoro 115 miliard dolarů

Foto: Grafton

Krátké textové zprávy (SMS) zůstávají i devatenáct let po svém uvedení na trh nejvýnosnějším mobilním byznysem. Vyplývá to ze studie, kterou zpracovala analytická společnost Portio Research.

Za loňský rok vydělaly krátké textové zprávy operátorům skoro 115 miliard dolarů. Druhá nejoblíbenější komunikační služba, obrázkové zprávy (MMS) vydělaly stěží třetinu této částky. Analytici z Portio Research jsou přitom v předběžných odhadech výnosů ze SMS a MMS ještě optimističtější.

Krátké textové zprávy přitom při svém uvedení na trh mobilní komunikace před skoro dvaceti lety zpočátku vypadaly jako experiment, který je slepou vývojovou větví vývoje.

„SMS potřebovaly pět let, než se rozšířily. Pak se ale s nebývalou rychlostí staly masovou záležitostí a nezdá se, že by o svoje dominantní postavení měly v dohledné době přijít,“ uvedla analýza Portio Research.

Témata:  mobily

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy