Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V dražbě můžete výhodně koupit luxusní nemovitosti, chaty i levné pozemky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

V dražbě lze výhodně koupit nemovitosti za desítky a stovky tisíc korun, ale i luxusní rodinné domy a nemovitosti za miliony. Dražba navíc obvykle začíná na polovině odhadní ceny, takže zájemci mají dostatek prostoru pro stanovení své vlastní hranice a vydražení za zajímavou cenu. Aktuálně jsou v dražbách nabízeny nejrůznější atraktivní nemovitosti v různých cenových hladinách. Přinášíme vám proto několik zajímavých příkladů.

„Potvrzuje se trend, že stále častěji lze v dražbě koupit i zajímavé a luxusní nemovitosti. Ještě před několika lety byly dražby spíše synonymem pro prodej levných nebo nějak problémových nemovitostí, ale trh se výrazně proměnil a kvalita dražených nemovitostí významně stoupla a nabídka se rozšířila a zkvalitnila,“ říká Radim Hasman, člen představenstva společnosti Eurodražby.cz, prvního dražebníka elektronických dražeb v České republice a lídra v oblasti nedobrovolných dražeb.

Vydražit lze samozřejmě i celou řadu levnějších nemovitostí, včetně garáží, chat a bytů. Navíc výhodou dražeb je rychlost a jednoduchost oproti jiným metodám, které mohou speciálně u dražší nemovitostí přinášet řadu komplikací a zdržení, které stojí čas a peníze. U dražby prostě vyhrává nejvyšší nabídka a nemovitost se obratem převede na nového vlastníka. „Vše je transparentní, včetně veškeré dokumentace, a na zájemce nečekají žádná překvapení. Navíc moderní technologie umožňují komfortně dražit odkudkoli přes internet. Už dávno není nutné navštěvovat dražební síň,“ dodává Hasman.V následujících týdnech budou draženy zajímavé luxusní nemovitosti, ale také levnější domy, byty, chaty nebo pozemky. Na výběr je z pestré palety objektů

Témata:  dražba nemovitosti bydlení soudy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

Jak na mimosoudní řešení sporů

K obchodnímu styku mezi spotřebiteli a podnikateli dochází nesčetněkrát denně. Není proto divu, že je mezi nimi také mnoho sporů. Některé se podaří urovnat domluvou, u jiných se však oboustranně přijatelného řešení dospět nepodaří. Jelikož se drtivá většina těchto sporů týká nízkých částek, soudní řešení sporů se kvůli soudním poplatkům a nákladům na advokátní služby často nevyplatí. Existuje však alternativní způsob řešení těchto sporů, kterého mohou spotřebitelé využít, jelikož je levnější a rychlejší.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy