Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Banka nabízí řešení EET pro e-shopy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

ČSOB přináší jako první banka řešení elektronické evidence tržeb pro e-shopy. V první polovině února budou mít první online obchody možnost vyzkoušet novou službu, která rozšiřuje platební bránu o připojení k EET. Povinně připojené k elektronické evidenci tržeb mají být maloobchody a velkoobchody včetně většiny e-shopů už od března letošního roku.  

Březnová vlna připojování k EET postihne na 250 tisíc podnikatelů. Připojení k evidenci musejí řešit také online obchody. ČSOB jim vyšla vstříc a pracuje na rozšíření stávajícího řešení pro platební terminály tak, aby zároveň existovala možnost evidovat online transakce přes ČSOB platební bránu přímo na server Finanční správy. „Jde nám samozřejmě o to, aby obchodníci, kteří jsou klienty ČSOB, už od 1. března splňovali zákonnou povinnost o evidenci tržeb. Implementace nového rozhraní bude k dispozici nejpozději začátkem února 2017,“ říká Radek Horák, manažer útvaru Akceptace platebních karet ČSOB.

Stávající i noví klienti si tak podle Horáka budou moct EET rozhraní platební brány s předstihem pohodlně nastavit a otestovat komunikaci e-shopu s platební bránou. „Obchodníci, kteří si instalují nové EET rozhraní platební brány do e-shopu, budou mít v průběhu implementace plnou podporu specializovaného týmu,“ dodává Horák. Řešení platební brány ČSOB je velmi univerzální. Nová funkce EET na platební bráně e-shopů nabízí nejen hlášení tržby ke každé zvolené transakci kartou, ale i možnost řešení všech situací, které mohou při zpracování transakce nastat.

„Intenzivně pracujeme i na dalších detailech a možnostech pro co nejsnadnější provoz EET. V současnosti došlo také k úpravám EET aplikace v platebním terminálu a dnes již dokáže zaznamenat či naopak vyjmout spropitné z evidence, při uzávěrce je zase schopna detailně informovat o provedených a evidovaných tržbách a také dokáže vyhodnotit, zda došlo k řádné evidenci,“ konstatuje Radek Horák.

Pro maloobchod a velkoobchod banka připravuje EET platební terminál k propojení s pokladním systémem i podporu transakcí typu CashBack. „Naše řešení tak nabízí celou škálu funkcí, profesionální podporu i inovace na základě zpětné vazby od klientů, a to vše za jedny z nejnižších cen na trhu,“ uzavírá Radek Horák.

Témata:  banky EET (elektronická evidence tržeb) e-shopy počítače

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy