Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropské akcie si v závěru dne polepšily

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

V závěru dnešní seance evropské akcie v rámci indexu Stoxx 600 rostou o 0,6 %. V dopoledních hodinách přitom index ztrácel třetinu procenta. V plusu se nacházejí všechny sektory v čele s komoditními společnostmi, které přidávají 1,2 % a atakují tak nejvyšší úroveň od května 2015. Díky rostoucím cenám černého zlata si akcie energetických společností připisují 0,75 %. Dnešní den však byl chudý na nové firemní informace či makroekonomické údaje. Za zmínku tak jen snad stojí akcie dánského výrobce potravinových doplňků Christian Hansen, které v reakci na lepší než očekávané výsledky posílily o 5,5 %. Informuje Miroslav Frayer, akciový analytik, Komerční banka.

Americké akcie na počátku středečního obchodování rostou o necelé dvě desetiny procenta. Zisky jednotlivých sektorů se ale pohybují pouze do třetiny procenta, když i zde se mezi nejziskovějšími nacházejí energetické tituly. Trhy dnes budou sledovat vystoupení nového prezidenta Donalda Trumpa, který by mohl naznačit konkrétněji, které kroky plánuje v oblasti fiskální politiky.

Pražská burza dnes zakončila se ziskem 0,2 %. Z velkých emisí se dařilo zejména akciím ČEZ, které přidaly 1,4 %. Dařilo se i O2 Czech Republic se ziskem 0,8 % nebo pojišťovně VIG, jejíž akcie vzrostly o 1,1 %. Naopak v červeném uzavřely všechny bankovní tituly. Erste, která byla vůbec nejhorší z pražského pelotonu, přišla o jedno procento. Akcie Komerční banky ztratily 0,3 % a Monety 0,2 %. Likérka Stock Spirits před otevřením trhu zveřejnila komentář k vývoji tržních podmínek ve druhé polovině loňského roku, které byly dle managementu příznivé a měly by se i pozitivně projevit na výkonnosti firmy. Cash flow bylo v loňském roce silné a pomohlo udržet čistý dluh na úrovni blízké roku 2015. Akcie likérky dnes zakončily se ziskem 0,7 %.

Témata:  akcie akciové trhy ekonomika

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy