Evropské akcie si v závěru dne polepšily

V závěru dnešní seance evropské akcie v rámci indexu Stoxx 600 rostou o 0,6 %. V dopoledních hodinách přitom index ztrácel třetinu procenta. V plusu se nacházejí všechny sektory v čele s komoditními společnostmi, které přidávají 1,2 % a atakují tak nejvyšší úroveň od května 2015. Díky rostoucím cenám černého zlata si akcie energetických společností připisují 0,75 %. Dnešní den však byl chudý na nové firemní informace či makroekonomické údaje. Za zmínku tak jen snad stojí akcie dánského výrobce potravinových doplňků Christian Hansen, které v reakci na lepší než očekávané výsledky posílily o 5,5 %. Informuje Miroslav Frayer, akciový analytik, Komerční banka.

Ilustrační fotografie
reklama

Americké akcie na počátku středečního obchodování rostou o necelé dvě desetiny procenta. Zisky jednotlivých sektorů se ale pohybují pouze do třetiny procenta, když i zde se mezi nejziskovějšími nacházejí energetické tituly. Trhy dnes budou sledovat vystoupení nového prezidenta Donalda Trumpa, který by mohl naznačit konkrétněji, které kroky plánuje v oblasti fiskální politiky.

Pražská burza dnes zakončila se ziskem 0,2 %. Z velkých emisí se dařilo zejména akciím ČEZ, které přidaly 1,4 %. Dařilo se i O2 Czech Republic se ziskem 0,8 % nebo pojišťovně VIG, jejíž akcie vzrostly o 1,1 %. Naopak v červeném uzavřely všechny bankovní tituly. Erste, která byla vůbec nejhorší z pražského pelotonu, přišla o jedno procento. Akcie Komerční banky ztratily 0,3 % a Monety 0,2 %. Likérka Stock Spirits před otevřením trhu zveřejnila komentář k vývoji tržních podmínek ve druhé polovině loňského roku, které byly dle managementu příznivé a měly by se i pozitivně projevit na výkonnosti firmy. Cash flow bylo v loňském roce silné a pomohlo udržet čistý dluh na úrovni blízké roku 2015. Akcie likérky dnes zakončily se ziskem 0,7 %.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky