Novinka: Podnikatelé a veřejná správa se mohou pojistit proti terorismu a dalším násilným činům

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále „ČPP“) reaguje na globálně narůstající hrozby a rizika teroristických útoků nabídkou produktu připraveného na míru podnikatelům a institucím veřejné správy. Jako jedna z mála pojišťoven na českém trhu zahrne riziko terorismu mezi pojistné události a poskytne odškodnění.

Ilustrační fotografie
reklama

„Klienty pojistíme proti celé škále nepříznivých situací, které mohou být s terorismem spojeny. Dále jde především o násilné činy a sabotážní akce, veřejné a občanské nepokoje, výtržnosti a jiné typy narušení veřejného pořádku,“ říká Pavel Wiesner, ředitel úseku podnikatelských rizik. „Pojistnou ochranu je možné sjednat také pro případ stávky či úmyslného poškození majetku při veřejných a občanských nepokojích,“ doplňuje Wiesner.

Tento typ pojištění doporučuje ČPP nejen pro ústředí velkých korporací či výrobní závody. Rizikové jsou z pohledu teroristických útoků také vládní a veřejné instituce, dodavatelé veřejných služeb, stejně jako provozovatelé hotelů, restaurací, nákupních center, maloobchodních prodejen, zábavních parků či skladů. Pojistné krytí pro případ poškození majetku a přerušení provozu následkem násilných činů spojených s terorismem nabídla ČPP začátkem letošního roku.

ČPP se ve vztahu k aktuálním tématům jako je terorismus profiluje jako flexibilní, akceschopná, proklientská firma. „Nebojíme se jakékoliv výzvy a jsme rádi, když můžeme vymyslet klientovi pojištění na míru, a to i v případě zcela nestandardního požadavku na pojistné krytí, pro které na českém pojistném trhu není vhodný produkt,“ dodává ředitel úseku podnikatelských rizik Pavel Wiesner.

Nové typy pojistného krytí proti teroristickým útokům a hrozbám se sjednávají vždy s ohledem na individuální potřeby zákazníka. Pojištěním se lze chránit proti fyzické škodě na hmotném majetku, kterou způsobí pojištěná rizika nebo také proti škodě vzniklé nemožností pronajímat majetek. Pojištění se však může vztahovat také na ztrátu hrubého zisku vzniklou přerušením provozu. ČPP nabízí zájemcům o využití novinky nezávaznou kalkulaci, kterou rádi poskytnou pracovníci poboček či pojišťovací zprostředkovatelé

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group je univerzální pojišťovnou, která nabízí svým klientům moderní produkty a komplexní pojistná řešení v oblasti životního i neživotního pojištění. Česká podnikatelská pojišťovna je třetím největším poskytovatelem povinného ručení na pojistném trhu v České republice. Společnost působí prostřednictvím 6 regionálních ředitelství, 90 poboček a 300 kanceláří na celém území ČR. Kompletní nabídka produktů je k dispozici na internetových stránkách www.cpp.cz. Telefonickým dotazům je vyhrazena klientská linka 841 444 555.

ČPP je součástí pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group. Vienna Insurance Group (VIG) je předním specialistou na pojištění v Rakousku a ve střední a východní Evropě. Kolem 50 společností ve 25 zemích tvoří koncern s dlouhou tradicí, silnými značkami a velkou blízkostí klientům. VIG staví na základech 190 let zkušeností v oblasti pojišťovnictví. S přibližně 23 000 pracovnicemi a pracovníky je koncern Vienna Insurance Group jasným lídrem na svých klíčových trzích. Toto skvělé postavení dovoluje naplno čerpat z dlouhodobého potenciálu růstu regionu se 180 miliony obyvatel. Na burze kótovaná Vienna Insurance Group je podnikem s nejvyšším ratingem v rámci hlavního indexu Vídeňské burzy ATX; akcie jsou kótovány i na Burze cenných papírů Praha.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky