Škodovka zvýšila prodej vozů v říjnu na 77 tisíc

Mladoboleslavská automobilka Škoda auto zvýšila říjnový prodej aut o 11,3 procenta na 77 tisíc kusů. Automobilka o tom informovala ve čtvrtek s tím, že od začátku roku již prodala 741 800 vozů, což představuje meziroční růst o 16,2 procenta.

reklama

„Škoda je i v cílové rovince roku 2011 nadále úspěšná, navzdory výrazným rozdílům v dynamice poptávky v jednotlivých regionech. Už po deseti měsících máme na dosah prodejní výsledky celého roku 2010 a v letošním roce poprvé v historii prodáme v celosvětovém měřítku více než 800 tisíc vozů,“ řekl Jürgen Stackmann, člen představenstva za oblast Prodeje a marketingu.

Vysokého růstu Škoda dosahuje i v Rusku, Indii a Číně. V Rusku a Norsku v říjnu společnost dosáhla nejlepšího měsíčního výsledku v historii.

„V posledních dvou měsících přitom ještě přidáme plyn: s modely Rapid v Indii a Citigo v České republice v těchto týdnech na start nastoupí první představitelé naší modelové ofenzívy. Nové modely posílí náš finiš v závěru tohoto roku a jsou příznivým větrem do plachet pro úspěšný start do roku 2012,“ doplnil Stackmann.

Prodej automobilu Citigo v České republice Škoda exkluzivně zahájí v listopadu.

V příštích dvou až třech letech chce Škoda uvést v průměru každých šest měsíců na trh nový model.

Témata: škoda auto

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky