Orbán kritizuje Merkelovou: Naše země nebude platit za vaše chyby

Rozzlobený maďarský premiér Viktor Orbán při příjezdu na čtvrteční summit v Bruselu tvrdě zaútočil na německou kancléřku Angelu Merkelovou. Tu opět kritizoval kvůli migraci a plánu na přerozdělování běženců. Právě migrace měla být jedním z témat posledního letošního summitu lídrů Evropské unie.

Maďarsko, ilustrační fotografie
reklama

Když přijel Orbán do Bruselu na zasedání Rady EU, zopakoval stanovisko Maďarska, které podle něj nebude nebude akceptovat kontroverzní politiku Merkelové. Přestože by se mělo jednání v Bruselu točit především kolem humanitární krize v Aleppu a případných dalších sankcích vůči Rusku, Orbána více zajímá problematika migrace

Tvrdí, že většina příchozích do Evropy jsou „ekonomičtí migranti" a nejsou skutečnými uprchlíky. „Stále bojujeme proti povinným migračním kvótám. Maďaři nechtějí to, co Němci, nebo - abychom byli přesní, to, co Angela Merkelová požaduje," spustil.
 
„Němci a další země, které udělaly chybu a nechaly tyto lidí přijít do EU, se o ně nyní snaží podělit, takže všechny země teď dědí jejich problém. Maďarsku se tento přístup nelíbí," cituje jej server Express. Orbán tvrdil, že jeho země za tyto chyby platit nehodlá.

Orbán se také vydal na válečnou stezku proti eurokratům a slíbil, že udělá vše, co je v jeho silách, aby zablokovat systém, který 98 procent Maďarů odmítlo v národním referendu na začátku tohoto roku. Kvůli nízké účasti však výsledky hlasování nejsou závazné.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky