Mladá generace vyhledává stále častěji práci z domova, požaduje mnohem více benefitů

Výzkum společnosti Monster realizovaný v průběhu letošního října ukázal, že dvě třetiny českých uchazečů o práci by uvítaly určitou formu práce z domova.  Tento benefit oceňují zejména lidé, kteří na práci musí mít klid. Zaměstnavatelé jej nabízejí stále častěji, protože potřebují získat talentované zaměstnance a tento bonus jim při tom pomáhá.

Ilustrační fotografie
reklama

Během října Monster analyzoval postoje českých zájemců o práci k možnosti práce z domova. Ze šetření vyplynulo, že kandidáti na volná pracovní místa tento benefit vyhledávají stále častěji. V současné době dvě třetiny uchazečů požadují od svého budoucího zaměstnavatele, aby jim alespoň několik dní v týdnu dovolil pracovat z domova.

Tlak na zaměstnavatele ze strany současných i budoucích zaměstnanců je v oblasti benefitů stále větší. Firmy už totiž v mnoha případech nemohou dále zvyšovat mzdy a právě nabídka práce z domova je dalším způsobem, jak talenty z různých oborů do firem nalákat.

Nejčastěji požadují možnost práce z domova odborníci na IT technologie, specialisté marketingu a obchodníci. Největší pravděpodobnost, že tento bonus dostanou, mají u nadnárodních korporací a také u firem s menším počtem zaměstnanců.

“Z našich rozhovorů s uchazeči jsme zjistili, že zejména lidé, kteří na práci potřebují klid, oceňují možnost práce z domova. Ze zkušenosti rovněž víme, že tito zaměstnanci umí být vůči svému zaměstnavateli velmi loajální a chovají se zodpovědně, jelikož si uvědomují, že jeho spokojenost s nimi je závislá pouze na kvalitě splněného úkolu,” říká Petr Kubačka, ředitel Monster Career CZ.

Zejména mladší generace uchazečů je při volbě zaměstnavatele často velmi vybíravá a automaticky očekává, že získá možnost práce z domova i další bonusy. Při současné situaci, která panuje na pracovním trhu, jsou proto firmy ochotny na tyto požadavky přistoupit. V mnoha případech je pro ně jednodušší dovolit zaměstnanci několik dní v týdnu pracovat z domova než nechat volné místo dlouhodobě neobsazené.

Témata: lidé | práce

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky