Jak s minimálními náklady rozjet novou firmu?

KOMERČNÍ SDĚLENÍ - Plánujete start podnikání, ale obáváte se toho, že byste museli vydat nemalé finanční prostředky na rozjezd své firmy? Není se čeho obávat, jelikož dnes je start podnikání velmi jednoduchý. Už jenom proto, že samotná cena za založení firmy se nedávno snížila na pár tisíc korun. Ty už najde ve svém rozpočtu skutečně každý, díky čemuž není se startem rozhodně žádný problém.

Ilustrační fotografie
reklama

Kromě platby za založení firmy se není třeba obávat ani toho, že byste museli dávat velké peníze za pronájem kanceláře. I zde pro vás máme dobrou radu. Nabízíme sídlo společnosti, které je označováno jako virtuální. To znamená, že si v podstatě pronajmete jenom adresu, kde bude vaše firma sídlit. To pro vás má hned několik klíčových výhod, kam se řadí:

  • Možnost sídlit na lukrativním místě
  • Zajištění všech zákonných povinností
  • Minimální měsíční poplatek

Odkud podnikat?

Firmu máte založenou a sídlo je vaše. Nyní je třeba přemýšlet nad tím, odkud budete skutečně podnikat a firmu řídit. Dnes je módou pracovat doma. Z jakého důvodu? Není třeba kamkoliv dojíždět, stejně jako není třeba ani platit za další prostor. I v těch nejmenších bytech není problém vybudovat malou pracovnu. Co k ní potřebujete? Může to být jenom počítač nebo notebook, který dnes patří mezi naprostý základ. S ním souvisí i připojení k internetu. Ani to není nijak vysoký výdaj, jelikož dnes už není problém zřídit si ho kamkoliv za pár stovek měsíčně. Pokud pracujete doma, jistě ho už máte zřízené.

Dále počítejte s tím, že bude třeba být i na telefonickém příjmu a tak nezapomínejte také na mobilní telefon. Dále se hodí i tiskárna. Do ní kupte za pár stovek levné tonery Samsung. Bez těch se vaše tiskárně neobejde, zvláště pokud budete mít potřebu tisknout různé firemní dokumenty. Rázem máte vyřešeno to, odkud můžete plnohodnotně podnikat a celý svůj byznys jednoduše řídit. A náklady nebyly větší, než jenom pár tisíc korun.

Nezapomínejte na systém

Když si hned na začátku stanovíte jasná pravidla, rozhodně to oceníte později, až bude firma dokonale šlapat. Na mysli máme hlavně systém, který souvisí s celkovou přehledností. Mělo by být za všech okolností vaším cílem, abyste měli ve všech materiálech, dokladech a dalších dokumentech maximální pořádek. Proto nezapomínejte na prostor k jejich ukládání. Zde samozřejmě nepomůže nic jiného, než kvalitní kancelářský nábytek. Ten můžete umístit v podstatě kamkoliv ve vašem domě nebo bytě. Při jeho pořizování nezapomínejte na několik důležitých věcí, jako je:

  • Dostatečná kapacita
  • Možnost zamčení důležitých dokumentů
  • Nízká cena

Následně již máte vytvořený prostor, kam budete vše potřebné ukládat, dle svého systému. Uvidíte, že ve chvíli, kdy bude třeba určitý dokument najít, nebo vás bude čekat kontrola z finančního úřadu, rozhodně daný přehled oceníte.

Nezapomínejte také na sebe

Firma je založena a prostor k podnikání také máte. Nastává poslední fáze, a to nutnost myslet sami na sebe. Co máme na mysli? Rozhodně se zaměřte na to, abyste měli jasně danou pracovní dobu, a kromě své práce jste stíhali také rodinu, nebo vaše koníčky. Doporučujeme také nepodceňovat oblast stravování, nebo odpočinku. Mnoho podnikatelů často trpí i různými zdravotními problémy, jako jsou časté bolesti, žaludeční vředy, psychické problémy, nebo karpální tunel. Na své zdraví je proto dobré myslet už na samotném počátku a nenechat se firmou doslova semlít. Pamatujte na to, že vždy je lepší myslet na vaše zdraví preventivně, než se následně i několik měsíců léčit, jelikož právě to může být spojeno s tím, že vám budou pravidelně utíkat vaše zisky. Samotná prevence proti daným zdravotním komplikacím není nijak složitá. Stačí odpočinek, správná strava a také snaha o to, abyste pracovali v ideálním prostředí.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky