Podnikatelé stále neřeší Babišovu EET. Ta ale brzy startuje

Po měsících příprav konečně naplno startuje testovací provoz EET. Podnikatelé, kteří již mají adekvátní pokladní systém, mohou začít elektronicky evidovat své tržby – zatím cvičně, za měsíc již naostro.

Ilustrační fotografie
reklama

„V rámci EET se dlouhodobě snažíme o osvětu – ať už online, organizováním workshopů či natáčením videí, která krok za krokem provázejí podnikatele složitou problematikou a pomáhají jim splnit veškeré povinnosti. Tentokrát jsme se rozhodli téma maximálně odlehčit balonkovým happeningem. Nenásilnou formou jsme chtěli upozornit na to, že EET se blíží. Při té příležitosti jsme u provozovatelů okolních podniků zjišťovali, jak konkrétně se oni na EET připravují,“ uvádí Michal Wantulok, manažer vnější komunikace společnosti Dotykačka.

Podnikatelé: „Je nám to jedno“

Z improvizované ankety mezi podnikateli vyplynulo, že řada z nich si z evidování tržeb vrásky nedělá. „Někteří používají chytrý pokladní systém již řadu let a EET pro ně znamená jen aktualizaci softwaru, jinak se pro ně nic nemění. Jindy jsme narazili na podnik, který již testuje přímo Dotykačku. Protipólem však byly případy podniků, kde zatím žádný pokladní systém pro EET nemají a zároveň je to vůbec nestresuje. Kupříkladu paní v trafice rozhodně nevypadala, že by v tomto ohledu plánovala něco řešit,“ přibližuje Michal Wantulok.

Balonky nejsou koblihy. Nejsme Babiš

Při pohledu na ulici plnou zelených balonků kolemjdoucí reagovali různě. Někteří si nadšeně brali balonky a zvědavě zjišťovali, o co se jedná, jiní zástupcům Dotykačky nadávali do Babišových poskoků. „My s panem ministrem nemáme nic společného. Ostatně nerozdáváme koblihy. Pouze chceme upozornit na to, že EET se blíží,“ ohrazuje se Michal Wantulok.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky