Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslední průzkum před volbami: Jaké jsou aktuální voličské nálady?

Volby do zastupitelstev krajů 7. a 8. října 2016.
Volby do zastupitelstev krajů 7. a 8. října 2016.
Foto: Adam Mráček / INCORP images

V měsíci září se stejné podpoře voličů v krajích těší ČSSD a hnutí ANO, které získaly v souhrnu nejvíce preferencí, a to každá celkem v šesti krajích. Strana Bohuslava Sobotky vede v Jihočeském, Karlovarském, Pardubickém, Kraji Vysočina, Jihomoravském a Moravskoslezském kraji.

Agentura Phoenix research on-line provedla unikátní výzkum aktuálních voličských nálad před blížícími se krajskými volbami a to formou volebního potenciálu.

Hnutí ANO 2011 Andreje Babiše pak vítězí rovněž v šesti krajích - Plzeňském, Ústeckém, Středočeském, Královéhradeckém, Olomouckém a Zlínském kraji.

Prvenství ve třináctém kraji a to Libereckém, si u potencionálních voličů získali Starostové pro Liberecký kraj (SLK) vedení hejtmanem Martinem Půtou.

Volební potenciál ukazuje, kolik procent hlasů by strana mohla v kraji v současnosti hypoteticky získat, pokud by se k ní přiklonili všichni lidé, kteří její volbu reálně zvažují a nevylučují svou účast u voleb. Aktuální měření bylo provedeno na vzorku 6.312 respondentů ve dnech 1.9. – 27. 9. 2016.

Témata:  Volby 2016 volby krajské

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy