Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Studenti volili nanečisto. Zvítězila stejná strana, jako naposledy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Kdyby se nadcházejících voleb měli účastnit jen studenti, dopadly by zřejmě hodně překvapivě. Ukázaly to "studentské volby" nanečisto, kterých se účastnilo 32 tisíc středoškoláků v Česku. Volili by piráty, ANO a TOP 09, píše dnešní Právo.

Krajské volby "nanečisto“ studentů středních škol vyhrála Česká pirátská strana. Ve všech krajích s výjimkou Pardubického se umístila na jedné ze tří prvních příček. Dále bodovaly ANO a TOP 09.

V některých regionech ale uspěli i jiní hráči. Třeba na Zlínsku vyhráli okamurovci, v Pardubickém a Olomouckém kraji obsadili druhou příčku. Hnutí Ne ilegální imigraci skončilo třetí v Plzeňském kraji a na Vysočině.

V Karlovarském kraji má „zlatou“ hnutí PRO Zdraví a Sport. V jižních Čechách jako druzí skončili „Pro jižní Čechy“, stejně se vedlo i Starostům pro Liberecký kraj.

Do hlasování, které tradičně organizuje sdružení Člověk v tísni, se zapojilo 254 škol a 32 tisíc studentů ze všech regionů včetně Prahy, kde se ale říjnové krajské volby nekonají.

Témata:  studenti volby

Aktuálně se děje

7. května 2024 10:40

7. května 2024 9:51

7. května 2024 9:44

6. května 2024 11:09

5. května 2024 12:42

Kolik budou v létě stát pohonné hmoty v Česku?

Pohonné hmoty jsou nejdražší od loňského podzimu. Růst jejich cen sice v posledních dnech zbrzdil, ba se zastavil, ale otázka zní, na jak dlouho.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy