Sezóna třešní je tady. Podívejte se, kde je nasbíráte zadarmo

Zatímco sezóna jahod pomalu končí, doba třešní začíná. Na stromech se více či méně červenají sladké plody, které lákají k ochutnání. Ne každý má ale třešeň přímo na zahradě.

Třešně, ilustrační fotografie
reklama

Kompot, bublanina nebo sladké knedlíky - na to všechno se třešně výborně hodí. Pokud si nechcete kupovat drahé krabičky v supermarketech, můžete se pro třešně vypravit sami. V Česku existují sady, kde si třešně můžete za malý poplatek nasbírat.

Dostat se k ovoci ale můžete také úplně zadarmo. Na webu Na ovoce si čtenáři navzájem doporučují místa, kde vás od stromu nikdo nevyhodí a můžete si třešní nasbírat do sytosti. Po celé republice existují stovky takových míst. Na interaktivní mapu se můžete podívat ZDE.

Pokud chcete mít jistotu, že jsou třešně, které sbíráte, kvalitní a že nikomu nekradete ze soukromého stromu, vyrazte na oficiální samosběr. Předně si ale zjistěte, jestli už jsou tady třešně dostatečně zralé, ať nevážíte cestu zbytečně.

Ne ve všech krajích je samosběr třešní v sadech možný, na stránkách s inzercí ale často najdete soukromníky, kteří nabízí sběr přímo na vlastních zahrádkách.

Samosběr třešní Kolín

Dva sady plné třešní najdete poblíž obce Bohouňovice. Cena je 20 Kč za kilogram. Více informací najdete ZDE.

Farma Lotouš - Slaný

Farma v Lotouši nabízí kromě třešní také samosběr jahod, malin, rybízu, meruněk, broskví a švestek a také mnoha druhů zeleniny. Podrobnosti čtěte ZDE.

Ekofarma Šumava - Nýrsko

V letních měsících máte možnost nasbírat si v sadu třešně, hrušky, jablka a ořechy. Více čtěte ZDE.

Biostatek Valeč

Vysokokmenný sad plný vzrostlých třešní se rozprostírá na jednom z jižních svahů. Před návštěvou volejte na číslo 608 381 953. Více informací najdete ZDE.

Jahodárna Čejkovice

Kromě jahod se firma zabývá také prodejem meruněk, třešní, malin. Na třešně si budete muset ještě týden počkat a poté je zakoupit ve stánku na poli v Čejkovicích u Jičína a v Bílsku u Hořic. Další info ZDE.

Zemědělské družstvo Bašnice

Družstvo se specializuje na pěstování a prodej jablek, třešní a máku. Samosběr tady ale není vždy jistý, zavolejte si na 493 699 804, další info ZDE.

Sady Klášterec

Firma se zaměřuje především na prodej jablek, dostanete tu ale také slivoně, hrušky, třešně a višně. Další informace najdete na ZDE.

Sad rodiny Machů - Trnové pole

Rodinná firma nabízí samosběr a prodej třešní a meruněk, koupíte zde také pravý český česnek. Informace ZDE.

Témata: Ovoce

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky