Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skříňka z IKEA samovolně vybuchla

IKEA, ilustračné fotografie
IKEA, ilustračné fotografie
Foto: Pixabay

Žena z britského Huytonu nechala svého 14 týdnů starého syna dívat se na televizi vedle skleněné skříňky z obchodního domu IKEA. Ta podle portálu Mirror samovolně explodovala a zasypala dítě střepy.

Žena nechala svého malého syna dívat se na dětský kanál a otočila se k němu zády. Najednou uslyšela ránu, sypání skla a pláč dítěte. To bylo celé pokryté střepy.

Dítě bylo přikryté dekou necelý metr od skříně, proto se mu kromě malého škrábance na tváři kousek od oka nic nestalo. Podle matky však mohlo všechno dopadnout mnohem hůř. "Když jsem ho vzala k lékaři, potvrdil mi, že ho střepy mohly snadno oslepit, kdyby zasáhly jeho oči."

Matka si okamžitě stěžovala přímo společnosti IKEA, protože se podle ní jedná o nebezpečný výrobek.

Společnost však odmítla výrobek stáhnout, ale nabídla ženě poukaz v hodnotě 10 liber (asi 350 Kč) na nákup hraček pro syna. Žena odmítla. Proto jí společnost nabídla nový výrobek, poukaz v hodnotě 50 liber (asi 1700 Kč) a několik hraček.

Žena však i tuto kompenzaci odmítla. "Nechci peníze ani poukázky. Jen chci, aby společnost tyto skříně stáhla z prodeje. Několik těchto skříněk má i můj přítel ve svém kosmetickém salónu."

IKEA se ženě omluvila za všechny způsobené problémy, ale odmítla výrobek stáhnout. "Jsme v kontaktu s touto ženou a vyšetřujeme příčiny tohoto incidentu. Protože bezpečnost je naší prioritou. Nemyslíme si však, že by šlo o nebezpečný výrobek," řekla manažerka IKEA pro Velkou Británii a Irsko Donna Moore.

Témata:  IKEA

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

17. dubna 2024 12:14

Za dobu našeho členství v EU vzrostlo bohatství průměrného Čecha o více než 40 procent

Od vstupu do Evropské unie (EU) nám vzrostl reálný HDP v přepočtu na obyvatele o více než 40 %, a to z 480 tisíc korun v roce 2004 na 675 tisíc korun v roce 2023. Průměrná spotřeba domácností vzrostla o 22 %, tedy z 248,5 tisíce korun v roce 2004 na 302 tisíc korun v roce 2023. Pokud by Česko nebylo součástí EU, dařilo by se nám ekonomicky hůře. HDP v přepočtu na obyvatele za loňský rok by bylo o pětinu nižší (o 130 tisíc korun) a spotřeba domácností by se snížila o třetinu (o 100 tisíc korun).

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.