Lidé zvolení Dvořáka šéfem ČT schvalují. Vážně?

Až dvě třetiny lidí, kteří sledovali volbu ředitele České televize (ČT), považují podle průzkumu výzkumné agentury STEM/MARK zvolení Petra Dvořáka generálním ředitelem ČT za krok správným směrem. Agenturu Mediafax o tom informoval ve čtvrtek Pavel Šimoník ze STEM/MARKu.

660
reklama

Volbu ředitele České televize podle průzkumu sledovalo se zájmem 44 procent dotázaných osob ve věku mezi 18 a 59 lety. Dvě třetiny z nich přitom považují její výsledek za šťastný.

Vůbec ji podle výsledků průzkumu nezaregistrovalo jen 14 procent dotázaných. "Lidé, kteří jsou s dosavadní programovou nabídkou České televize spokojeni, jsou v hodnocení volby opatrnější, ale i mezi nimi více než polovina Dvořákovi věří," uvedla agentura STEM/MARK.
 
Průběh celé volby sledovali podle průzkumu především starší respondenti mezi 45 a 59 lety, lidé s vysokoškolským vzděláním a ti, kteří mají k ČT1 nebo ČT2 ze všech stanic nejblíže. Tři čtvrtiny z těch, kteří volbu sledovali, si většinou i spontánně vybavují jméno nového ředitele Petra Dvořáka.
 
Průzkum provedla výzkumná agentura STEM/MARK koncem září v souvislosti s volbou nového ředitele ČT, v internetovém výzkumu odpovídalo 577 lidí ve věku mezi 18 až 59 lety.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky