Seniorky v domově štípou tisíce štěnic. Ženy se zlobí na radnici

Po pečovatelském domě v Sokolově se šíří štěnice. Senioři z toho viní zřizovatele, sokolovskou radnici. K problému se prý město staví laxně a neinformovalo o tom ani hygieniky. S jejich likvidací se sice už začalo, ale není plošná, a tím pádem ani účinná.

Ilustrační fotografie
reklama

Do bytu, ze kterého se štěnice zřejmě šíří, problémový nájemník k sobě nejdříve nikoho nepouštěl. Hnízda štěnic byla všude - všude v rozích i na stropě. Odtud se štěnice podle sousedů šíří do dalších bytů pečovatelského domu.

"Můj syn je tak poštípanej, že musel úplně přerušit rehabilitační léčbu," svěřila se jedna seniorka žijící v domově. "Šílený, já mám nervy úplně vyřízený z toho," dodala jiná. Štěnice ženy v noci štípají. A seniorky mají boláky po celém těle.

Ženy se zlobí na radnici, která sem nastěhovala problémového nájemníka. Ten si přes zákaz do bytu vodí bezdomovce. Ti sem štěnice zřejmě přitáhli. "V tomto případě se stalo, že jsme šlápli vedle a dotyčný občan nedodržuje své povinnosti," prohlásil místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Vedení města chce problémového nájemníka vystěhovat. O situaci v pečovatelském domě se začínají zajímat hygienici. Byla to ale až televize Nova, kdo na problém poukázal. Ze zákona to radnice ohlásit nemusí, ale podle hygieniků by se to přinejmenším slušelo.

"Určitě bych doporučovala v případě, že dojde někde k výskytu štěnic, obrátit se na nás. Můžeme dohodnout opatření," sdělila epidemioložka Martina Prokopová z Krajské hygienické služby v Karlových Varech.

Radnice přislíbila, že začne v nejbližším termínu štěnice v postiženém domě likvidovat plošně a účinněji než doposud.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky