Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ulčákovy příliš drahé rady Sazce vyšetří policie

Ulčákovy příliš drahé rady Sazce vyšetří policie

Foto: Jan Zýka / INCORP images

Praha - Společnost Sazka platila prostřednictvím své sesterské firmy Bestsport tajně stamiliony korun obchodníkovi s cennými papíry Atlanta Safe. Za firmou stojí Martin Ulčák - dlouholetý kamarád exšéfů Sazky Aleše Hušáka a Jana Prádlera, píší ve středečním vydání Hospodářské noviny.

Jen za poradenství v letech 2003 a 2004 dostala Atlanta Safe z Bestsportu 337 milionů korun. Podle Richarda Benýška, dnešního šéfa Bestsportu (který je stejně jako Sazka v konkurzu), jsou obchody Atlanty s Bestsportem přinejmenším na hraně zákona. "Podáme trestní oznámení na neznámého pachatele a necháme je přešetřit," řekl Benýšek Hospodářským novinám. Menšinoví akcionáři Sazky o stamilionových platbách pro spřátelenou firmu manažerů Sazky nevěděli: "O penězích, jež šly ze Sazky přes Bestsport, jsme neměli tušení, ty informace se k nám dostávají až teď," citují Hospodářské noviny Zdeňka Ertla ze Sdružení sportovních svazů - minoritního podílníka Sazky.

Témata:  sazka

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy