McDonald's zavádí hranolky s čokoládou

Známý řetězec McDonald's zavádí novinku - hranolky s čokoládovou polevou. Zatím budou nabízeny jen v Japonsku, v případě zájmu by se ale mohly objevit i v jiných zemích. Sladko-slaná pochoutka se začne prodávat příští týden.

Hranolky od McDonald´s, ilustrační fotografie
reklama

Řetězec s rychlým občerstvením McDonald's zavádí nové jídlo, od kterého si slibuje úspěch. Jde o hranolky s dvoubarevnou čokoládovou polevou - tmavou a bílou. Sladko-slané McChoco Potato se budou zatím prodávat jen v Japonsku, a to od úterka 26. ledna.

Podle manažerů bude jídlo pro Japonce "ideálním spojením" smažených hranolek a sladké čokolády. "Tahle kombinace vytváří úžasnou slanou a sladkou harmonii," citoval mluvčího společnosti McDonald's portál Daily Mail. "Zákazníci si novinku vychutnají při různých příležitostech, je totiž skvělá i jako dezert," dodal.

Japonské pobočky jsou nezvyklými kombinacemi chutí proslulé. Už dříve nabízely krevetový burger nebo hustou zeleninovou polévku zapečenou jako koláč. Žádná z novinek se nezavedla celosvětově, ale v případě zájmu se McChoco Potato možná rozšíří i do Evropy. Prozatím to ale plánováno není.

Řetězec McDonald's dovoluje svým odnožím celosvětová menu upravovat nebo zavádět nová jídla podle toho, na co jsou místní zvyklí. Mnoho poboček v Asii servíruje polévku, v Indonésii mají rýžové menu McRice a některé německé restaurace nabízí dokonce pivo. Na Novém Zélandu zas prodávají populární masové koláče a v Indii slíbují otevřít vegetariánské pobočky.

Témata: McDonald´s

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky