Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pošta od října zdraží posílání balíků, nově zpoplatní i SIPO

Pošta od října zdraží posílání balíků, nově zpoplatní i SIPO

Foto: Radek Sycha, MoneyMAG.cz

Česká pošta od 1. října zdraží doručování balíků, nově zavede také pětikorunový poplatek za Rozpis bezhotovostní platby SIPO doručovaného do schránky. V úterý o tom informovala mluvčí pošty Marta Selicharová.

Cena Doporučeného balíku stoupne o deset korun, Obyčejný balík zdraží o devět korun. "K poslední úpravě cen došlo k 1. lednu 2009. Skoro tři roky tak Česká pošta poskytovala tyto služby za stejnou cenu i přes to, že ceny pohonných hmot a energií stále rostou a dochází tedy k neustálému zvyšování nákladů na zpracování a doručování zásilek," vysvětluje zdražení Selicharová. Pošta se taká rozhodla nově zpoplatnit také SIPO. "Pětikorunový poplatek v sobě zahrnuje cenu za vyhotovení a distribuci papírové podoby rozpisu bezhotovostní platby SIPO jednotlivým plátcům. Česká pošta byla k tomuto kroku nucena přistoupit v souvislosti s celkovým růstem nákladů na tvorbu a distribuci těchto rozpisů," poznamenala Selicharová.

Témata:  Česká pošta

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy