Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O Vánocích se přepraví největší množství balíků v historii

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Přepravní společnosti během Vánoc rozvezou historicky největší množství balíků a v době, kdy vrcholí vánoční nákupy, se podle zásilkové služby GLS zvýší počet přepravovaných balíků až na 3,5 násobek oproti letním měsícům. Podle odhadu Asociace pro elektronickou komerci letos Češi v předvánočním období utratí v tuzemských e-shopech více než 25 miliard korun, což bude zhruba o 20 % více než vloni. Větší výdaje za dárky souvisí s příznivou ekonomickou situací i optimistickým výhledem pro nadcházející měsíce.

Na vánoční sezónu jsme se připravili již v létě, kdy jsme investovali do rozšíření kapacity třídícího centra o dalších 50 % a rozšířili náš tým o 20 % zaměstnanců.,“ uvádí Pavel Včela, ředitel české pobočky GLS, a dodává: „nově zbudovaná hala nám umožní poskytnout přístřeší i pro charitativní projekt Daruj hračku. V rámci této sbírky již popáté v řadě bezplatně převážíme přes 5 000 dárků do dětských domovů a ústavů sociální péče.“Rok 2015: 81 miliard pro české e-shopy

Podle internetového srovnávače Heureka letos Češi utratí v 36 800 tuzemských internetových obchodech 81 miliard korun. To je o 21 % více než vloni. Nejčastěji si Češi pořizují přes internet oblečení a obuv.

Výrazně roste i obliba zahraničních e-shopů

Útraty Čechů budou letos rekordní i na zahraničních e-shopech. Za celý rok 2014 u nich Češi utratili 13,3 miliardy korun. Během prvního pololetí 2015 jim podle Sdružení pro bankovní karty Češi odeslali již 8,6 miliardy korun, což potvrzuje i nárůst importních balíků v síti české GLS. Velmi populární jsou e-shopy z Británie. Dalšími oblíbenými internetovými obchody jsou lucemburské a irské. V Evropské unii nakupují přes internet nejvíce Britové a Dánové. V obou zemích má s e-shopy zkušenost téměř 80 % obyvatel.

GLS je v sezoně nejlepším dopravcem v Německu

Podle testu společnosti DtGV, který byl prováděn ve spolupráci s německou televizí N24, je přepravní firma GLS nejspolehlivějším a nejrychlejším dopravcem balíků v Německu. GLS během testu doručilo balík nejrychleji, stačilo k tomu necelých 17 hodin. Nejpomaleji doručený balík konkurenčního přepravce dorazil ke svému příjemci až za 5 dní. Testováno bylo celkem 9 dopravců, přes každého anonymní testující poslali 10 balíků.

Témata:  dárky, Vánoce GLS

Aktuálně se děje

3. května 2024 9:25

2. května 2024 17:23

Apple má problém u iPhonů s budíkem

Apple uvedl, že intenzivně pracuje na opravě problému, který způsobil, že některé alarmy na iPhonu nevysílaly zvuk, což způsobilo, že někteří uživatelé nechtěně zaspali. Pro mnoho lidí slouží jejich telefon jako nezbytný budík a ti, kteří díky této chybě něco zmeškali, se obrátili na sociální média, aby své frustrace sdíleli.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy