Mluví, ale nepostavili ani psí boudu. Babiš chce vládu jedné strany

Andrej Babiš si koupí spacák, aby byl připraven na jednání o elektronické evidenci tržeb, které bude zřejmě kvůli obstrukcím opozice velmi dlouhé. V rozhovoru pro rádio Impuls také přiznal, že koaliční vládnutí je nepohodlné. Sám by byl pro jiný systém.

Andrej Babiš
reklama

Ministr financí Andrej Babiš přiznal, že podle jeho názoru by stát měla vést vždy jen jedna partaj. „Koaliční vládnutí je problém," řekl otevřeně. Navíc jsou teď v koalici dvě nejsilnější strany, které si vzájemně konkurují. Takové vládnutí je podle něj neefektivní.

I proto je podle něj ideálním řešením většinový systém. „Měla by vládnout jedna strana, pak to občasné spočítají a v dalších volbách se rozhodnou. Ostatní strany prý podle Babiše umí lépe jednat s médii, takže „prodávají" nápady, se kterými přišlo právě hnutí ANO. „Když něco uděláme špatně, tak na nás ukazují," stěžoval si Babiš. 

„Mnoho politiků mluví strašně dlouho a nepostavili ani psí boudu," rýpnul si ministr financí do svých politických kolegů. „Vláda by měla být řízena, ale je těžké ji řídit, když je to spíš moderování než řízení. Někteří ministři by potřebovali natvrdo řídit, aby zabrali, byli hospodárnější a transparentnější," dodal ministr.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky